Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Békés, s Csongrád megye szerte az egyik legcsapadékosabb május után a legmelegebb júniust élhettük át, ami rendkívül szeszélyes időjárásra utal, sokszor az ember már azt se tudja hogy milyen évszakban van, s lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

A májusi közel 150 mm csapadék után térségünkben júniusban is sok csapadék hullott, de sajnos viszont lokálisan, és így bizony voltak területek Békés, Csongrád megyében, ahol a 2 hónap alatt lehullott az éves csapadékmennyiség fele, és sajnos erősebb zivatarok, és jégeső is előfordult főleg Békés megye délkeleti tájain, ahol a dinnyések biztosan nem örülnek.

Országszerte is nagyon szeszélyes arcát mutatta időjárásunk, Pécs, és Eger környékén is nagy viharokkal találkozhattak az ott élők, nem volt ritka a villámárvíz, főleg hegyvidéken.

Itt, Békés, és Csongrád megye térségében sajnos ismét a kánikuláé, s az aszályé az úr, ami fokozódik még az előttünk álló napokban, s sajnos a tavalyi közel fél éves aszály könnyen megismétlődhet, és ami bizony érzékenyen érintheti a magyar mezőgazdaságot is.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz eső a nyár folyamán Békés, és Csongrád megye térségében, s de bizony ha csapadék érkezik, akkor az viharok formájában fog történni, jégeső, viharos kifutószél kíséretében, és így a történelem megismétli önmagát, nagy időjárási szélsőségekkel számolhatunk a nyár folyamán.

Az előttünk álló napokban, szerdától már északkeletibe módosul a légmozgás Békés, és Csongrád megye térségében 4-5 fokot mérséklődik a hőség, ma 34-35 fokot mérhettünk, szerdán 30 fok várható, és amire mondhatnánk, hogy “elég” is.

Sajnos tartósabb lehűlésről nem beszélhetünk, péntektől ismét újabb erős felmelegedés kezdődik Békés, s Csongrád megye térségében, szombaton már 35 fok várható, így a hétvége a kánikula jegyében telik, és csapadék sem várható.

Hétfőn érkezhet egy markánsabb hidegfront Békés, és Csongrád megye térségébe, ami jelenetős lehűlést és csapadékot hozhat térségünkbe.

Addig is kitartás, s ha lehet, kerüljük a napozást, komoly hőhullám ugyan nem várható, de igen erős lesz az UV sugárzás, aki meggondolatlan, akár 20 perc napozás után is kellemetlen égési sérüléseket, és ezzel együtt álmatlan éjszakákat szerezhet magának.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.