Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés
0 Shares

Az idei ősz igen hamar beköszöntött, az Északi-középhegységben már leesett az első hó is, a magasabban fekvő hegycsúcsokon a hóréteg vastagsága elérte a 40 cm-t is, sajnos Békés, s Csongrád megye térségét a mögöttünk álló napokban említésre méltó eső nem érintette, lássuk is a folytatást!

Példátlanul aszályos hónapokon vagyunk túl, az elmúlt 10 évben nem volt példa ilyen rendkívül aszályos időszakra Békés, és Csongrád megye térségében.

Ezt sajnos a mezőgazdaság, és a kertészkedők is alaposan megsínylették, az árak pedig az egekbe szöktek, boltokban, piacokon, és tápboltokban egyaránt.

Az Országos Jégkármérséklő Rendszer működése továbbra is kérdéses, amit 2018-ban üzemeltek be hazánkban, és onnantól kezdve egyre gyakoribbak az aszályos időszakok s tulajdonképpen nagy jégesők mégis előfordulnak szép számmal de a ciklonok nyáron messze elkerülték térségünket, és a frontoknak is nagyobb volt a füstje mint a lángja.

Az előttünk álló napokban is anticiklon alakítja időjárásunkat, és főleg hétfőtől bizony már jelentősen megnő a sűrű ködfoltok képződésének esélye, és így a balesetveszély is jelentősen megnő főleg a reggeli órákban, vigyázzunk magunkra, egymásra mert a köd igen veszélyes időjárási tényező.

Csütörtökön egy hidegfront éri el hazánk térségét, de még akkor csak a Dunántúlon várható csapadék, a front csak péntek este éri el Békés, s Csongrád megyét, az előttünk álló hétvégén esős időjárásra készülhetünk, a hegyekben havazás sem kizárt.

Hétfőtől lassú, de csak átmeneti melegedés kezdődik, csütörtök akár a 20 fokot is elérhetik a napi maximumok, éjszakánként pedig 4-5 fok köré hűl a levegő.

Összegezve reggelenként ködös időjárásra számíthatunk, ami sajnos kedvez a vírusok terjedésének, ügyeljünk a megfelelő vitaminpótlásra, a réteges öltözködésre, pénteken pedig érkezik a hidegfront, ami csapadékot is hoz magával.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó.

0 Shares