Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Hosszú napokig elbúcsúzhatunk a hamisítatlan nyári időjárástól Békés, és Csongrád megye térségében, s az előttünk álló napokban hidegebb légtömegek érkeznek, kánikula nem várható, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Aki a 35 fokot szereti bánkódik aki a 25 fokot az örül, a forróbb légtömegek napokig elkerülik tájainkat, s az évszakhoz képest 5 fokkal maradnak alul a napi maximum hőmérsékletek, azért fázni nem fogunk, de melegünk sem lesz.

Az éjszakák szokatlanul hűvösebbek lesznek mint a megszokott, reggelenként 12-13 fokra ébredhetünk, s az élénk északi légmozgás tovább rontja hőérzetünket Békés, s Csongrád megye szerte, napsütésben nem lesz hiány, azonban felhőátvonulásokban sem, ne felejtsük el a világító felhők is szép számmal érkeznek, erről korábbi cikkemben írtam.

Péntekig csapadékmentes, de kissé szeles időjárás várható Békés, és Csongrád megye térségében, s majd pénteken egy hidegcsepp hatása alá kerülünk, ami kedvező táptalaja a zápor, s zivatarképződésnek, s így a péntek esti órákban, és a szombati napon egyre több zápor, s zivatar kialakulásával számolhatunk, így aki most hétvégére tervezte nyaralást, bizony lehet hogy rosszul választott.

A hidegcsepp távozását követően akármilyen furcsán hangzik, további lehűlés várható térségünkben, így a hét utolsó napján vasárnap már csak 23 fok várható, és még marad a csapadékra hajló időjárás Békés, s Csongrád megye térségében.

A jövő hét első napjaiban már egy anticiklon épül ki térségünk felett, s így csökken a csapadékhajlam, de jelentősebb felmelegedés, kánikula, vagy hőhullám a jövő héten sem látszik körvonalazódni, marad még továbbra is a mérsékelten meleg, de már csapadékmentes időjárás Békés, és Csongrád megye térségében, fronthatás az előttünk álló 5-6 napban bizonyosan nem várható.

Komolyabb felmelegedésre Békés s Csongrád megye térségében leghamarabb július második felében van esély.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.