Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

A keddi napunkat ugyan a kánikula jellemezte Békés, és Csongrád megye szerte, 32 fokon tetőztek már a hőmérsékletek, sok napsütés, s mérsékelt északnyugati légmozgás társult hozzá, változás várható, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az előttünk álló kedd éjszaka enyhének ígérkezik, 18 fokra ébredhetünk majd a reggeli órákban, és ismét napsütés fogadja az utcára lépőket, bár az esti órákban kisebb záporok előfordulhatnak majd, térségünk igen labilis légköri hatás alatt van, így ez nem meglepő, jelentős csapadék azonban nem várható.

Kedden, és szerdán még kitart a kánikula, 33-34 fokkal, elszórtan záporokkal számolhatunk, a légmozgás megélénkül, ez némileg komfortosabbá teszi hőérzetünket, a szerda délutáni órákban egy-egy zivatarral is számolnunk kell, de ez csak kisebb területeket érint majd.

Nagyobb változás időjárásunkban csak péntek hajnaltól várható, ekkor egy markáns hidegfront érkezik s Békés, valamint Csongrád megye szerte is heves zivatarokra van kilátás a hét utolsó napján, erős lehűlés is kezdődik.

Szombaton, és vasárnap délelőtt még a felhőké a főszerep, és míg szerdán 33, addig szombaton már csak 25 fokon tetőznek napi maximum hőmérsékletek, ami közel 10 fokos csökkenést jelent rövid idő alatt és ez jelentősen megviselheti a frontérzékenyeket, valamint a szívbetegeket és sajnos az ízületi panaszokkal küzdőket is megviseli majd a pénteki, és szombati időjárás.

Sajnos hevesebb zivatarok környezetében a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, felhőszakadásnak, és kisebb körzetekben jégesőnek is nagy esélye van a pénteki napon, így óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain a hét utolsó munkanapján.

A jövő hét az évszakhoz képest kissé hűvösebb időjárást tartogat, kánikula jelei még nem mutatkoznak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.