Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Kellemes, nyári napokon vagyunk túl, a hétfői napon kissé 30 fok alatt tetőztek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében, nappal 29 fokot mérhettünk, sok napsütés társult hozzá, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Kedden, enyhe reggelre ébredhettünk, 16 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, és mérsékelt, délnyugati szél, valamint sok napsütés társul hozzá s a mai napon igen erős lesz az UV sugárzás, ezért így a napozás nem ajánlott, mert könnyen égési sérüléseket szenvedhetünk.

Kedden egy csapadékzóna halad át hazánk felett, azonban zivatarok inkább csak az északi tájakon fognak kialakulni, Békés, és Csongrád megyében egyre jobban fokozódik a felmelegedés, s a keddi napon már 32 fokot mérhetünk, kisebb felhőátvonulások csak délután fordulhatnak elő.

Szerdára dinamikus felmelegedés következik be, és akkor már akár 35 fokot is mérhetünk, s így a szerdai nap jelentősen megterhelheti szervezetünket, és azért is, mert csütörtökön egy hidegfront érinti Békés, és Csongrád megye térségét is, azonban csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, kisebb zivatarok.

A légmozgás átmenetileg északnyugatiba módosul, de jelentős lehűléssel nem számolhatunk, s így marad a kánikula, sok napsütéssel, és ismét fokozódó felmelegedéssel.

A pénteki napon már ismét 32-33 fokot mérhetünk, hétvégén pedig megközelítjük a 35 fokot.

Így a hétvége igazi, kánikulai időjárást ígér 34-35 fokos napi maximum értékekkel, jelentős lehűléssel az előttünk álló 4-5 napban bizonyosan nem számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.