Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Igen veszélyes reggelre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, ahogyan az várható volt, igen mélyre süllyedtek a hőmérsékletek, főleg Békés megyében, Békéscsaba és Orosháza környékén 3-4 fokot mutatnak hőmérők.

Csongrád megyében egy kissé mérsékeltebb volt a lehűlés, Szeged környékén 6, Hódmezővásárhelyen 4 fokot mutatnak a hőmérők.

Nagyon óvatosan a közlekedéssel, hiszen igen sok helyen ködmezők nehezítik, és teszik veszélyessé a közlekedést, ide tartozik Békéscsaba, Gyula, Szarvas, és Hódmezővásárhely térsége is, helyenként még ködszitálás is tapasztalható, ami igen veszélyes útviszonyokat teremt, főleg a reggeli órákban.

Továbbra is egy óriási kiterjedésű anticiklon alakítja időjárásunkat, tovább folytatódik a csapadék, és szélmentes időjárás, az év ezen időszakához képest jóval enyhébb időjárásban lehet részünk, 18-19 fok környékén tetőznek a napi maximum hőmérsékletek a szerdai napon, sok napsütés várható.

Csütörtök hajnalban tovább mérséklődik a légmozgás, így az eddiginél is nagyobb teret nyer a pára, és ködképződés Békés, és Csongrád megye térségében, így a balesetveszély is tovább fokozódik, a reggeli órákban nagyon óvatosan a közlekedéssel, és a vadveszély sem elhanyagolandó.

Hétvégén egy hidegfront érkezhet, egyenlőre azonban nem mutatkozik jelentős mennyiségű csapadék a frontból.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.