Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Időjárásunk ezúttal nem viccelt, hétfőn délután nagy erővel érkezett meg a front Békés és Csongrád megye térségébe, sok helyen igen nagy károkat, baleseteket okozva, ahogy az várható volt, a kedd reggeli órákra sűrű ködmezők képződtek és lássuk, hogy milyen időjárás várható  a folytatásban.

A hidegfront sok helyen viharos kifutószéllel érkezett fákat döntött ki, épületekben tett kárt, veszélyt jelentve ezzel a közlekedés résztvevőire a napi maximumok visszaestek, s mindössze 24 fokon tetőztek a hőmérsékletek a hétfői napon, de a viharos szél miatt a hőérzetünk mindössze 20 fok körül alakult.

A kedden korán ébredőket veszélyes útviszonyok fogadták, Békés, s Csongrád megye is ködben úszik, nagyon óvatosan a közlekedéssel, van ahol alig 150 méter a látótávolság ami több mint veszélyes, ezt érdemes a gyalogosoknak, és kerékpárosoknak figyelembe venni, mert az autóknak “valahogy meg is kell állnia” a nagy ködben.

Igen hűvös kedd reggelre ébredhettünk, 10 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, s már a mai napon enyhébb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, s így a reggeli órákban egyre gyakrabban találkozhatunk pára, és ködfoltokkal majd.

Kedden, és szerdán már megérkeznek a melegebb légtömegek, és a délutáni órákban is 27-28 fokot mérhetünk, sok lesz a felhőátvonulás, de említésre méltó eső már nem fog érkezni Békés, és Csongrád megye tájaira, egyébként hétfőn több helyen is 25 mm-t is meghaladó csapadék hullott.

Tehát az előttünk álló napokban késő nyári időjárás vár ránk, reggelenként ködmezők nehezítik majd a közlekedést, hétvégén pedig hidegfront érkezhet, és ami az igazi őszt is magával hozhatja, idén hőhullámtól már nem kell tartanunk, az ősz viszont közeleg.

Reggelenként óvatosan a közlekedéssel a ködmezők mindig veszélyt rejtenek magukba és olykor elég egy rossz kormánymozdulat, és kész a baj.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.