Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Kellemetlen hétfői napon vagyunk túl, Békés, és Csongrád megye szerte 14 fokon tetőztek a maximumok, kedden pedig megérkezett az első fagyos hajnal, -1 fokra ébredhettek a korán útnak indulók, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szomszédos országokban, s de például már a Mátrába is megérkezett az idei első hóesés, térségünkben azonban derült volt kedd hajnalban az égbolt, így erre itt nem sok esély volt.

Az eddigi északkeleti légmozgás már Békés, és Csongrád megye szerte délibe módosult, s az előttünk álló napokban faggyal nem kell számolnunk a keddi napon 16 fokos napi maximum értékek várhatóak már, a melegedés azonban nem áll meg, szerdán is sok napsütés várható, a déli szél megélénkül, és így a szerdai napon már a napi maximum értékek elérhetik a 20 fokot is Békés, és Csongrád megye tájain.

Örömünk azonban nem sokáig tarthat, mint a napsütéses időjárás sem, mert csütörtökön már egy újabb hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait, és a csütörtök nappali órákban felhősödés kezdődik.

Az eddigi déli légmozgás fokozatosan északnyugatiba módosul, s így estére a front csapadékzónája is már megérkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

A front péntek reggelre elhagyja térségünket, azonban ezúttal nem várható erős lehűlés, fagy se, s jó hír, hogy péntektől dinamikus felmelegedés kezdődik, érkezik a vénasszonyok nyara, hétvégén már 22 fokot is mérhetünk, a felmelegedés tartósnak bizonyul, így a tél beköszöntétől nem kell tartanunk, még nagyon korán lenne.

A jövő hét első napjaiban továbbra is déli légáramlás lesz a meghatározó, és így kedden például már akár 24-25 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye tájain, és az éjszakák is sokat enyhülnek, így igazán kellemes hét áll előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.