Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Ahogyan az várható volt, hideg, csípős reggelre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, s lakott területen kívül sűrű ködmezők is képződtek, fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, s minden jel arra utal, hogy közeleg az igazi tél, bár még igen korai, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Még kettő napunk van, hogy élvezzük a napsütéses időjárást, de szerdán már egy ciklon érkezik tájainkra jelentős csapadékot okozva, és igen erős, fokozatos lehűlés is kezdődik szerdától, s hétvégén  már téliesre fordulhat időjárásunk Békés, és Csongrád megye szerte.

A vasárnap esti órákban az eddigi délkeleti légmozgást északkeleti váltotta, erősödött a ködhajlam, s ami az előttünk álló napokban csak fokozódni fog, tehát kedd hajnalra is fagypont köré, és kissé az alá fognak süllyedni a hőmérsékletek, óvatosan az utakon, páralecsapódásokból útlefagyások keletkeznek, és főleg a lakott területeken kívüli részekre lesz ez igaz azonban a köd nem ismer majd határokat, Békés, Csongrád megye szerte 100 méter alá csökkenhet a látótávolság a kedd hajnali órákra.

A hétfői napon még napsütésben gazdag, jelentős széltől mentes időjárásban lehet részünk, s mindössze 13-14 fokon tetőznek a napi maximumok de tekintve, hogy télies fordulat közeleg, még ennek örülhetünk is, a keddi nap is hasonló, reggel szürke, ködös, fagyos időjárást tartogat, a ködmezők akkor már viszont tartósabban megmaradhatnak a délelőtti órákban, de kevés napsütésben is részünk lehet még.

Szerdán már egy ciklon közelíti meg Békés,és Csongrád megye térségét, jelentősen megélénkül a szél, de csapadék még a nappali órákban csak a Dunántúl térségében várható.

A csütörtök hajnali órákra a kiadós csapadékot hozó ciklon eléri Békés, és Csongrád megye térségét, s így egyre több helyen elered az eső, Békés, s Csongrád megye tájain lesznek olyan pontok, ahol akár 10 mm-t meghaladó eső is lehullhat.

A csapadékzóna péntek délelőtt elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, de sok felhőátvonulással kell még számolnunk a hét utolsó munkanapján is, így a napsütés szerdától ritka “vendég” lesz.

Szombaton a ciklon elhagyja térségünket, és erős lehűlés kezdődik, ami fokozatosan következik majd be, és hétfőtől ismét visszatérnek a reggeli fagyok, valamint újabb ciklon érkezésére van kilátás, és ami ismét kiadós csapadékot hozhat, a lehűlés tovább folytatódik, kedden már havas eső is hullhat Békés, Csongrád megye tájain, az Északi-középhegységben pedig már havazás várható a jövő héten, nyakunkon a tél.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.