Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfált, és alaposan bekeményített, az enyhe ünnepi időszak után fogcsikorgató kemény és fagyos hétfő reggelre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, előkerültek a jégkaparók is, így ha kicsit késve is, de megérkezett a tél, igaz még jelentősebb havazás nélkül.

A vasárnap éjszakai órákban jelentősen mérséklődött az erős északnyugati légmozgás, s iránya pedig már északkeletibe módosult kitisztult az égbolt és így az idei tél leghidegebb hajnalára ébredhettünk, Békés, s Csongrád megye szerte -5 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, dér lepte be a tájat ami kifehéredett, és így bár hónak nem örülhettünk de legalább téli hangulat lett úrrá ami mégis szebb, mint a szakadó eső, vagy a viharos szél.

Egy erős anticiklon épült ki Békés, és Csongrád megye térségében s ami a Kárpát-medence időjárására is hatással van, így az előttünk álló napokban a frontok, és ciklonok elkerülik tájainkat, igazi, és már fagyos téli időjárásban lehet részünk valamint sok napsütésben, ennek ellenére jelentős melegedés nem várható tájainkon.

A hétfői napon mindössze 3-4 fokon tetőznek a hőmérsékletek és az előttünk álló napokban is hasonlóan télies időjárásban lehet részünk, komolyabb havazás nélkül, reggelenként kemény fagyok várhatóak s így ajánlott a réteges öltözködés, ilyenkor a legkönnyebb megfázni.

Hétvégén egy hidegfront érkezhet Békés,és Csongrád megye térségébe, kissé enyhül időjárásunk, és ezért egyenlőre az érkező csapadék mennyisége, és halmazállapota egyenlőre még igen bizonytalan, és de azért ez az idő előrehaladtával jobban előrejelezhetővé válik majd.

Szerdától teljesen mérséklődik a légmozgás, megjelennek a sűrű ködfoltok Békés, Csongrád megye tájain ezért óvatosan az utakon, mert a köd, és a fagy nem szerencsés párosítás, nő a balesetveszély kockázata s de jelentős felmelegedés belátható időn belül nem látszik körvonalazódni s de ez nem is baj, inkább most legyen hideg, mint áprilisban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.