Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Időjárási szempontból igen kemény napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt, sajnos a nyugodt hétvégét már egy zaklatottabb, zivataros hétfő követte, és ez csak fokozódni fog, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Kellemes, és enyhe 15 fokos reggelre ébredhettünk ma, Békés, s Csongrád megye szerte napsütés jellemzi tájainkat, azért a felhők szűrik kissé, s de így is dinamikus felmelegedésben lehet részünk a keddi napon, ami erősen megviselheti az emberi szervezetet, és igen erős lesz ma az UV sugárzás, s így a napozás rövid ideig ajánlott.

Már a reggeli órákban igen labilissá vált a légkör Románia térségében, ez azért lényeges, mert a mai nap folyamán igen heves zivatarok is érkezhetnek Románia felől amik érinteni fogják Békés, Csongrád megye térségét is.

Hőmérsékleti szempontból nyárias kedd várható, a délutáni órákban akár 28 fokot is mutathatnak majd a hőmérők, Afrika felől igen meleg légtömegek áramlanak térségünkbe, erősen labilissá válik a légkör, s már-már trópusi jellegű időjárásban lehet részünk, extrém magas páratartalommal, és ami szintén nem kíméli az emberi szervezetet.

A légköri labilitás délután már a tetőfokára hág, és jelentősen megnő Békés, Csongrád megye térségében a heves záporok, zivatarok képződési esélye egy-egy hevesebb zivatart felhőszakadás, nyomokban jégeső, és viharos kifutószél is kísérhet, és ami közlekedési szempontból is igen veszélyes lehet, a szél pillanatok alatt megerősödhet, sőt, kisebb körzetekben viharossá is fokozódhat.

Szerdán igen hasonló, erős záporokkal, zivatarokkal, felhőszakadásokkal tarkított időjárás várható majd Békés, s Csongrád megye térségében, magas hőmérsékleti tartományok jellemezik majd az előttünk álló napokat, pénteken már akár 30 fokot is mérhetünk.

Hétvégén hidegfront érkezik, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy sokkal szárazabb időszak áll előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.