Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hétvége nem éppen a kellemes időjárásról szólt, az elmúlt 3 napban Békés, s Csongrád megye térségében 12-20 mm közötti csapadékmennyiség hullott, amit egy ciklonális zóna okozott, de az aszályos hónapok után nagyon kellet a csapadék.

A hőmérsékletek jelentősen, közel 10 fokot visszaestek az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest, és bizony az előttünk álló pár napban kellemetlen meglepetés is érheti Békés, és Csongrád megye lakóit.

A hétfő hajnali órákra kissé megélénkül az északkeleti légmozgás, 4 fokig süllyednek a hőmérsékletek, és ez még nem a jéghegy csúcsa.

Hétfőn még felhőátvonulásokkal számolnunk kell, egyre több napsütés is várható, azonban sajnos a déli órákhoz közeledve érezhetően megerősödik már a légmozgás, s ugyan a hét első napján 15 fokon tetőnek a napi maximum értékek, azonban hőérzetünk mindössze 10 fok körül alakul majd.

A ciklonális zóna, és felhőzete a hétfő éjszakai órákban elhagyja Békés, Csongrád megye térségét, tisztul az égbolt, és ennek köszönhetően a kedd hajnali órákban Békés, és Csongrád megye szerte talaj mentén faggyal kell számolnunk ami így április közepén eléggé kellemetlen”meglepetés”.

Kedden már zavartalan napsütés várható, s egy anticiklon helyeződik térségünk fölé, ami tartósan távol tartja térségünktől az újabb változást okozó légköri frontokat, ciklonokat, és lassú, melegedés kezdődik, s jövő hét csütörtök már ismét 20 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, visszatér a tavaszias időjárás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.