Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombati napot sem úsztuk meg szárazon, a kora reggeli órákra elérte Békés, s Csongrád megyét  is a hidegfront csapadékzónája, területi átlagban 8-10 mm csapadékot jegyezhettünk, s lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A hidegfront hatására közel 8 fokot visszaestek a hőmérsékletek, míg pénteken 32, szombaton már csak 24-25 fokot mérhettünk, ami jelentősnek számít, és a déli órákhoz közeledve, a hirtelen felmelegedés következtében újabb cellák képződtek, melyek elsősorban Békés megye délkeleti, és Csongrád megye középső részeit érintették.

Az előttünk álló esti órákban még számíthatunk kisebb záporok érkezésével, de jelentős esőtől már nem tartanunk.

A megszokotthoz képest kissé hűvös, 14 fokos hajnalra ébredhetünk vasárnap, a napsütésé a főszerep, felhőátvonulás azonban várható, de jelentősebb csapadék nem, Békés, és Csongrád megye térségében, és mindössze 24 fok várható a legmelegebb délutáni órákban, és az északi szél is megélénkül a nappali órákban, tovább rontva hőérzetünket.

Hétfőn, kedden, szerdán egy anticiklon alakítja időjárásunkat, ami távol tartja a változást hozó frontokat, ciklonokat Békés, és Csongrád megye térségétől, az addigi északi légmozgást hétfőtől délnyugati váltja, így jelentős melegedéssel számolhatunk, így míg vasárnap még 24-25, addig jövő hét szerdán már 33 fokos napi maximumok várhatóak.

Hőhullámtól azonban nem kell tartanunk, csütörtökön erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, jelentős csapadékot, és lehűlést okozva, ami átmeneti lesz, mert a front elvonulását követően újabb melegedéssel kell számolnunk.

A távolabbi kilátásokban pedig sajnos egyenlőre hőhullám látszik körvonalazódni s ami a jelenlegi számítások szerint tartósnak bizonyul, de várható volt, hogy augusztusban lesz még hőhullámban, kánikulában része Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Így aki augusztusra időzítette nyaralását, minden jel szerint jól döntött, mert kánikulai napok jönnek az előttünk álló napokban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.