Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

A tartós déli légmozgás megtette hatását, napról-napra egyre melegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, szombaton már 21 fokon tetőztek a napi maximum értékek, a melegedés nem áll meg, “támad” a vénasszonyok nyara.

Az év ezen időszakának is megfelelő, 8-10 fokos hőmérsékletekre ébredhettünk, szikrázó napsütéssel, és mérsékelt déli légmozgással fűszerezve.

A vasárnap folyamán igazi késő nyári időjárásban lehet részünk, és szombaton még 21, vasárnap már 23 fokon tetőznek a napi maximum értékek, ami több mint kellemesnek mondható október közepén.

Térségünket egy igen nagy kiterjedésű anticiklon tölti ki így a front, vagy ciklon érkezésétől nem kell még tartanunk az előttünk álló pár napban, viszont hajnalonként egyre több helyen jelenthetnek meg pára és ködmezők, ami veszélyt jelenthet a közlekedés résztvevőire, és a vadveszély sem elhanyagolandó tényező.

Legközelebb változás időjárásunkban szerdán következhet be, ekkor egy hidegfront súrolja térségünket, de jelentősebb csapadék, vagy lehűlés nem várható, csütörtöktől folytatódik a vénasszonyok nyara, kedd délután már akár 25 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Szerda hajnalban kissé élénkebb széllel számolhatunk ami egy front esetében természetesnek mondható, az addigi déli légmozgás átmenetileg északnyugatiba módosul.

Jövő hétvégén kiváló, kirándulásra, mezőgazdasági, kerti munkákra alkalmas időjárás ígérkezik Békés, s Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.