Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Ahogyan az várható volt, a rendkívül erős front megérkezett Békés, és Csongrád megye térségébe, sajnos viharos széllökésekkel, a legerősebb, 80-85 km/h széllökéseket hajnalban lehetett mérni, lássuk, milyen időjárás is várható a folytatásban.

Vasárnap még senki nem gondolta volna hogy hétfő hajnalra megvadul időjárásunk, az északnyugati szél hajnalban áttörte a Tisza vonalát, és óriási erővel csapott le Békés s Csongrád megyére, sok helyen sajnos jelentős károk keletkeztek, fák dőltek ki, villanyvezetékek szakadtak le, áramkimaradások voltak.

Enyhe, 7 fokos reggelre ébredhettünk, s a viharos szél jelentősen rombolta hőérzetünket, ami 3 fok körül alakult pontosan a viharos légmozgásnak köszönhetően nem érkezett jelentős csapadék Békés, Csongrád megye tájaira, a szél erősen szaggatta a front felhőzetét, így a hétfő délelőtti órákra a Nap is kisütött.

A hétfői napon 10 fok várható, valamint sok napsütés, az erős légmozgás délutánra mérséklődik, viszont azért élénk tartományokban marad s csapadék nem várható. A front a délutáni órákra elhagyja, Békés, és Csongrád megye térségét, a kedd hajnali órákra tovább mérséklődik a légmozgás.

A tiszta égboltnak, és a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően kedd reggel fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, tehát csípős reggel vár ránk s de azért télen ez nem meglepő, és a szél kedden ismét kissé megélénkül, de már nem erősödik meg, és kedden is sok napsütés várható, 14 fok kíséretében.

Szerdán komoly változás várható időjárásunkban, s jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megye tájaira, amire most nagy szükség van, igen aszályos volt a mögöttünk álló két hónap, lehűlés kezdődik, és a hegyekben akár havas eső, a magasabban fekvő pontokon kisebb havazás is várható.

Sajnos pénteken már újabb viharos szélbetörés látszik körvonalazódni, de addig még ez változhat, s erről addig természetesen írni fogok, az Időjósdás weboldalon.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.