Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A számításoknak megfelelően a hétfői nap első felében már a napsütésé volt a főszerep Békés, Csongrád megye térségében, ami múló állapot volt,  a délutáni órákban megérkezett a csapadékzóna déli irányból, és csapadékhullás kezdődött.

Békés, és Csongrád megye térségében területi átlagban 3-5 mm csapadék hullott, ennyit is vártunk, és a kialakult hóréteg is intenzív olvadásnak indult, és alaposan megfogyatkozott.

A reggel még igen élénk légmozgás a délutáni órákra mérséklődött, 5 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

Az előttünk álló hétfő éjszaka közlekedési szempontból ismét veszélyesnek ígérkezik, a nappali órákban megolvadt hólé, főleg kanyarokban okozhat kisebb terjedelmű, de annál veszélyesebb útlefagyásokat, és a mérséklődő légmozgásnak is köszönhetően jelentősen nő a sűrű ködmezők képződési esélye.

A hétfő éjszakai órákban fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, a köd, és a fagy nem jó párosítás, ezért veszélyes hajnali út, és közlekedési viszonyokkal számoljanak akik korán indulnak útra.

Az éjszakai órákban még térségünkben kisebb csapadék is előfordulhat havas eső formájában, de akár ónos szitálás sem kizárt kisebb körzetekben.

A keddi napon megtorpan a melegedő folyamat is, az eddigi délkeleti légmozgást északnyugati, és utána északkeleti váltja, a déli légmozgás utánpótlása megszűnik, így a hétfői 5 fokhoz képest kedden már csak 3 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

A keddi napon a reggeli órákban még a pára, ködmezők dominálnak, majd a délutáni órákban már ismét a napsütésé a főszerep, jelentős légmozgás, vagy csapadék a hét második napján nem várható.

A szerda esti órákban tovább nő a pára, és ködképződési hajlam, és a szerda reggeli órákra már ismét veszélyes közlekedési viszonyok várhatóak, részben a fagy, részben pedig a kialakuló sűrűbb ködmezők miatt, óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain,

Szerda estétől ismét dél felől enyhébb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, így jelentős felmelegedés veszi kezdetét, pénteken akár 10 fok köré is emelkedhetnek a hőmérsékletek.

Azért a tavasz messze van, átmeneti felmelegedésről van szó, a hólapátot azért még ne tegyük messzire.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.