Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az erős délkeleti légmozgás utánpótlása megszűnt, így a számításoknak megfelelően a szokatlanul enyhe időjárásnak is búcsút mondhatunk Békés, és Csongrád megye szerte, és a napsütésnek is, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A tél ugyan még nem tér vissza térségünkbe, azonban jelentős lehűléssel számolnunk kell, amit bizony már a hétfői napon is megtapasztalhattunk, az északnyugati szél segítségével az eddiginél jóval hidegebb légtömegek érkeztek térségünkbe, vasárnap még 17, hétfőn már csak 7 fokot mutattak a hőmérők.

A hétfő éjszaka folyamán már felhők érkeznek térségünkbe, főleg a kedd hajnali, reggeli órákban várható kisebb csapadék Békés, és Csongrád megye térségében, de mennyisége nem lesz jelentős.

Éjszaka azért óvatosan az utakon a közlekedéssel, mérséklődik a légmozgás, és a hőmérsékletek fagypont köré süllyednek a kedd hajnali órákra, ami veszélyes út, és közlekedési viszonyokat eredményezhet főleg kanyarokban, erdősávok mentén, ez Békés, és Csongrád megyére is egyaránt igaz lesz.

Keddi napunk a felhőkről, és a szórt kisebb területeket érintő záporokról szól majd, napsütés a keddi nap folyamán nem várható, mindössze 3-4 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, jelentős szél nem várható.

A szerdai nap reggel gyenge faggyal indul, előtérbe kerül, és ezzel főszerepet is kap a napsütés, azonban az északi szél jelentősen feltámad, így a szerdai 6-8 fok ellenére hőérzetünk 5 fok alatt alakul majd.

Csütörtöki napunkat már ismét a gyakoribb felhőátvonulások határozzák meg, azonban említésre méltó csapadék, és változás az előttünk álló 4 nap napban nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.