Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Elmondhatjuk, hogy igazán kellemes, szinte kora nyári időjárásban lehet részünk ezen a hétvégén Békés, és Csongrád megye szerte, s az éjszakai fagyoktól is búcsút vettünk, lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló szombati napon közel 20 fokig emelkedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, s a térségünkben “táborozó” anticiklonnak köszönhetően sem csapadék, sem említésre méltó szél nem zavarhatja meg vasárnapunkat sem.

A szél iránya északnyugati, a vasárnap reggeli órákra 3 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, s így a éjszakai fagyoktól már nem kell tartanunk, a tél végleg búcsúzott Békés, és Csongrád megye térségétől.

Vasárnap egyértelműen a napsütésé a főszerep, kora nyárias időjárásra számíthatunk, a mai napon akár 22-23 fokon is tetőzhetnek a hőmérsékletek, szinte május közepi időjárás várható, felhőátvonulások sem várhatóak, kirándulásra, kertészkedésre, mezőgazdálkodásra alkalmas időjárás vár ránk.

Sajnos ez nem tart örökké, hétfőn egy hidegfront súrolja térségünket, azonban jelentős csapadékkal még ezúttal sem számolhatunk, viszont a front érkezése erősen szeles időjárást okoz Békés, Csongrád megye térségében, így a hétfői nap már nem lesz olyan kellemes időjárási szempontból.

A hét első napján a szél iránya északkeleti lesz, és egy árnyalattal hűvösebb légtömegek áramlanak majd térségünkbe, de az éjszakai fagyok visszatérésétől már nem kell tartanunk.

Kedd reggelre az addigi kifejezetten élénk északkeleti légmozgás délibe módosul, és mérséklődik, ismét kellemes időjárásban lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, hőmérsékletek tekintetében pedig kifejezetten tavaszias hét áll előttünk.

Szerdáig érdemleges változás nem várható időjárásunkban, de csütörtökön viszont egy mediterrán ciklon közelíti meg Békés, és Csongrád megye térségét, a hétvégéhez közeledve csapadékossá válik időjárásunk, és megérkezhetnek az első zivatarok is Békés, és Csongrád megye térségébe a pénteki napon.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.