Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A számításoknak megfelelően a hidegfront elérte szombat hajnalban Békés, és Csongrád megye térségét, ahogyan jeleztem, főleg Békés megye középső részein okoz említésre méltóbb csapadékot a front s ez így is történt, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A szombat délelőtti órákban a hidegfront, és felhőzete elhagyta Békés, s Csongrád megye térségét, és így a délutáni órákban már egyértelműen a napsütésé volt a főszerep, a front mögött kissé meghűlt a levegő, és Békés, valamint Csongrád megye szerte 15-16 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek.

Vasárnaptól átmenetileg anticiklonális hatások irányítják Békés, és Csongrád megye időjárását, de egyre enyhébb, és nedvesebb légtömegek áramlanak térségünkbe, nő a fülledtség, és ezzel arányosan a légköri labilitás is, nappalonként 20, éjszakánként 8 fok várható, tavaszias időjárásban lehet részünk.

Jelentős légmozgás, és csapadéktevékenység a keddi napig nem várható térségünkben, s a szél mérsékelt tartományokban mozog majd, iránya váltakozó lesz.

A keddi naptól tetőfokára hág a fülledtség, valamint párásság, jelentősen megnő a záporok, sőt zivatarok képződési esélye, így a nyugodt időjárástól búcsúzunk, a keddi napon főleg lokálisan, kisebb területeket érintő csapadékgócokkal találkozhatunk majd, Békés, Csongrád megye tájain, és dörgéssel, villámlással is számolnunk kell.

Egy-egy zivatargóc útját felhőszakadás, és viharos kifutószél kísérheti, környezetükben a hőmérsékletek átmenetileg jelentősen visszaeshetnek.

Szerdán tovább nő a légköri labilitás, így egyre több zivatar várható Békés, Csongrád megye térségében a szerdai naptól, jelentős lehűléstől, vagy az éjszakai fagyok visszatérésétől azonban nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.