Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló hétvége folyamán változatos időjárás jellemezte Békés, és Csongrád megye térségét, és a szombati napon főleg Békés megye több pontján zivatarok alakultak ki, azonban a csapadékgócok csak kisebb területeket érintettek, de ennek ellenére az év ezen időszakához képest hűvös időjárásban lehetett részünk.

Szombaton 25, vasárnap 26 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ami inkább a vénasszonyok nyarát idézte, és mintsem a nyár kellős közepét, hiszen július közepén járunk.

A reggeli hőmérsékletek is elmaradnak az átlagtól, 12 fokra ébredhettek Békés, és Csongrád megye lakói, még így is örülhetünk, mert az Északi-középhegységben 10 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, ami nem mondható szintén nyáriasnak.

Az előttünk álló hétfői nap kissé szeles, de napsütésben gazdag időjárást ígér, s átmeneti felhősödés csak a késő délutáni órákban fordulhat elő, 25 fok várható, de az igen élénk légmozgás miatt hőérzetünk csak 20-21 fok körül mozog majd, ami nagyon gyengének nevezhető.

Említésre méltó csapadékkal az előttünk álló 2 napban bizonyosan nem kell számolni Békés, s Csongrád megye területén, azonban sajnos 30 fok feletti értékekre se, keddre már mérséklődik a hétfőn még élénk légmozgás, ez sokat javít majd hőérzetünkön, fronthatás az előttünk álló napokban nem várható.

Csütörtöktől határozott felmelegedés indul meg Békés, és Csongrád megye szerte, azonban igen labilissá válik a lékör, így a szerda esti óráktól egészen péntek reggelig záporos, zivataros időjárás várható, magas páratartalommal, ami jelentősen terhelheti az emberi szervezetet.

Pénteken már a napi maximum hőmérsékletek már elérhetik a 30 fokot is, és ami még mindig jelentősen elmarad az átlagtól. Jövő héten még ugyan nagy bizonytalanság mellett egy ciklon érkezhet, s jelentősebb hőhullámmal így ezen a héten sem számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, s így akár újabb lehűlés is kezdődhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.