-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szerdára!

Időjárásunk a várakozásoknak megfelelően alakul, az esti órákban megérkezett a ciklon fő csapadékága Békés, és Csongrád megye térségébe, éjszaka jelentős mennyiségű eső hullott, lássuk a folytatást!

Kedd este 22 óra után érkezett meg dél felől a ciklon fő csapadékága, mely a számításoknak megfelelően főleg Békés megyét érintette, azonban Csongrád megye sem maradt szárazon.

Békéscsaba, és Orosháza térségében az elmúlt 24 órában 18-24 mm, míg Hódmezővásárhely, Szeged térségében 8-12 mm eső hullott, és bizony nincs még vége, újabb csapadékgócok érkeznek dél felől a szerda reggeli, valamint délelőtti órákban, ezekből további 4-6 mm csapadék valószínűsíthető, elkél ma az esernyő.

Az esernyő, melynek nem biztos, hogy sok hasznát vesszük, mert a szerdai napon élénk nyugati légmozgással számolhatunk, a mai napon 18-20 fokon tetőznek a napi maximum értékek, azonban az élénk szél miatt hőérzetünk 15 fok körül mozog majd, kissé őszies időjárásra készülhetünk.

A szerda déli órákhoz közeledve a ciklon kilép térségünkből, azonban tartósabb napsütéssel a mai napon nem számolhatunk, és még a délutáni órákban is előfordulnak majd záporok.

A távozó ciklon mögött erősen meghűl a levegő, csütörtökön igen csípős hajnalra ébredhetünk, 8 fokig süllyednek a hőmérsékletek, egyre több napsütés várható, de a légköri labilitás megmarad, így csütörtökön ismét a helyi záporok, zivatarok kerülnek előtérbe, péntektől mérsékelt felmelegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 141