Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombat estig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló csütörtök éjszaka igen érdekesen alakult, legalábbis hőmérsékleti szempontból, az esti órákban még -4 fokot mutattak a hőmérők Békés, Csongrád megye szerte, azonban a reggeli órákra már jelentős enyhülés következett be.

Ez részben a dél felől érkező melegebb létömegeknek köszönhető, részben pedig a felhős égboltnak, ma egy hidegfront halad át hazánk északi részei felett, elsősorban a Szolnok-Budapest vonaltól északra lehet számolni kisebb havas esővel, helyenként ónos esővel.

Békés, Csongrád megye szerte fagypont körül mozognak a hőmérsékletek, mérsékelt déli szél lengedez, ami a péntek déli órákhoz közeledve fokozatosan megélénkül, így a melegedő folyamat felgyorsul, a mai napon 5 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és a felhőké lesz a főszerep.

A felmelegedés szombaton érezteti majd igazán hatását, akkor már Békés, és Csongrád megye szerte is fagymentes éjszakával számolhatunk, és a szombat reggeli órákban csapadékzóna érkezik térségünkbe, a melegedésnek köszönhetően a lehulló csapadék halmazállapota egyértelműen eső lesz.

Vasárnap még kitart az évszakhoz képest enyhe időjárás, majd vasárnap estétől már határozott lehűlés kezdődik, így a jövő héten időjárásunk mát visszanyeri téli jellegét.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.