Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Időjárásunk szeszélyessége nem ismer határokat, a mediterrán ciklon felhőzete elérte Békés, s Csongrád megye tájait, már a szerda reggeli órákban erős felhősödés volt tapasztalható, így garantált volt a változás ami elkerülhetetlen volt, lássuk, milyen időjárás várható  a folytatásban.

A reggeli órákban már intenzív csapadékhullás volt jellemző a Dunántúl térségében, így Zalaegerszeg, és a Balaton térségét, valamint az Északi-középhegységet is alaposan megszórta a ciklon esővel, s pedig már egyenlőre több esőre nem lenne szükség, azokon a vidékeken “nyakig” ér a sár, sok folyó árad, s például a Sajó-folyó is alaposan kilépett medréből Putnoknál.

Ahogyan az várható volt, ezúttal Csongrád megyében hullott több eső, Békés megyébe a kevesebb, s kissé megélénkült a légmozgás, valamit jelentős lehűlés is bekövetkezett, kedden 16, szerdám csak 11-12 fokon tetőztek a hőmérsékletek, így kijelenthetjük, hogy kellemetlen, őszies időjárásban lehetett részünk, s ami azért ne is baj, lassan az ősznek búcsúznia kell.

Az előttünk álló éjszaka továbbra is a felhőké a főszerep, de már csak záporok fordulhatnak elő, és enyhe lesz az éjszaka, részben a felhőzet miatt, és már a délnyugati légmozgás miatt is, 9 fokra ébredhetünk.

Csütörtökön kissé szeles, borongós időjárásra számíthatunk, de jelentős csapadéktól nem kell tartanunk, azonban tartós napsütéssel sem számolhatunk, további lehűléssel azonban már igen, és hétvégén bizony mér nappal is mindössze 12 fok várható, pénteken mérséklődik a légmozgás, és egye inkább a napsütésé lesz a főszerep, tovább mérséklődik a légmozgás.

A tisztuló égbolt, és a mérséklődő légmozgás hatására jelentősen erősödik a ködhajlam, és szombaton, s vasárnap kiterjedt, sűrű ködfoltok képződnek Békés, é Csongrád megye tájain, óvatosan az utakon, akár fagypont köré hűlhet  levegő hétvégére, a fagyközeli állapot és a köd igen veszélyes elegyet képez, nagyon óvatosan a közlekedéssel hétvégén az utakon, a vadveszély sem elhanyagolandó tényező.

Hétvégén a sok napsütés ellenére sem emelkednek a hőmérsékletek 12 fok fölé, s lassan időjárásunk már visszatér a jól megszokott, régi kerékvágásba, a hétvége szélcsendesnek ígérkezik.

Fokozatos lehűlés vette kezdetét, ami már ma is érezhető volt, még kedden 17, szerdán már csak 11 fokot mutattak a hőmérők Békés, és Csongrád megye tájain, és a hűlő tendencia tovább folytatódik, s hétvégén kisebb körzetekben már faggyal is számolnunk kell, valamint szombattól sűrű ködmezőkkel is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.