Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Ahogyan arra számítani lehetett, az idei tél legfagyosabb éjszakáján vagyunk túl, Békés, Csongrád megye szerte -8 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, de Békés megye délkeleti tájain -10 fok is előfordult s lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mérséklődő légmozgás, s a tiszta égbolt igen erős lehűlést eredményezett, helyenként még ködfoltok is képződtek, így veszélyes út, és közlekedési viszonyok alakultak ki Békés, és Csongrád megye szerte, a mai naptól sem várhatunk csodát, vagy jelentősebb felmelegedést, továbbra is anticiklon uralja térségünket, s ami ugyan napos, de igen fagyos időjárást eredményez, szerdán csak 4 fokon tetőznek a maximumok.

Mérsékelt délkeleti légmozgás várható de ennek ellenére se várható enyhülési folyamat, sőt, még sűrűbb ködmezők képződnek majd a csütörtök hajnali órákra, amely mellé ismét erős fagy társul, így óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, a köd, és a fagy veszélyes útviszonyokat eredményez, és a vadkár veszélye sem elhanyagolható tényező.

Csütörtök hajnalra is -8 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, de havazás továbbra sem várható Békés, s Csongrád megye térségében, viszont ónos szitálás előfordulhat ami rendkívül csúszóssá teheti az utakat.

Pénteken egy enyhülési folyamat kezdődik, némileg mérséklődnek az éjszakai fagyok, és kissé erősödik a nappali felmelegedés, s így a hét utolsó munkanapján napsütés, és 7 fok várható, de éjszakai fagyokkal az előttünk álló hétvége folyamán is számolnunk kell, valamint sűrű ködmezőkkel.

Vasárnaptól újabb lassú lehűlés kezdődik Békés, Csongrád megye térségében, de havazás továbbra sincs kilátásban, de a kutya nem ette meg a telet, amit decemberben megúsztuk azt időjárásunk márciusban is bepótolhatja, így azért ne dobjuk messzire a hólapátot, szükség lehet rá a későbbikben.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.