Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Ismét igazán kellemes napon vannak túl Békés, Csongrád megye lakói a hidegfrontnak érezhető a hatása, pár fokos lehűlés következett be, de ahogyan arra számítani lehetett, ebből a frontból felhősödésen kívül említésre méltó csapadék nem volt várható.

A kedd délutáni órákra a front már elhagyta Békés, és Csongrád megye tájait, így ezután a napsütésé volt a főszerep, 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, kissé élénk északnyugati légmozgás társult hozzá, ez kissé ronthatta hőérzetünket, azonban az év ezen időszakában ez az időjárás így is ajándéknak számít.

A front mögött kitisztult az égbolt, mérséklődött a szél Békés, és Csongrád megye szerte, ezért már kissé erősebb éjszakai lehűlésre számíthatunk, szerda reggelre fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek.

Szerdán, és csütörtökön sok lesz a felhőátvonulás térségünk felett, egy-egy futózápor előfordulhat ugyan, az aszály nem törik meg, és mert sajnos az elmúlt 2 hónapban alig 20 mm eső hullott Békés, és Csongrád megye térségében, és hótakaró sem tudott kialakulni, pedig már február közepét is elhagytuk.

Tehát az előttünk álló 2 napon a napsütésé lesz inkább a főszerep felhőátvonulásokkal ugyan, de 12 fokot mérhetünk a délutáni órákban, mérsékelt légmozgás várható, kellemes napok várnak ránk.

Igaz ez egészen vasárnapig s mert vasárnap már jelentősen megerősödik, már-már viharossá fokozódik a légmozgás, és akkor már a felhőké lesz a főszerep, és csapadék is várható a hét utolsó napján.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.