Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló rendkívül csapadékos hetek után kánikula köszöntött Békés, Csongrád megye lakóira, s ideje volt már, hiszen az eddigi évekhez képest nagyon enyhe nyarunk volt eddig, mindössze 7 nap volt, amikor 30 fok fölé emelkedtek a hőmérsékletek, rég volt erre példa.

Már kedden is 32 fok felett tetőztek a napi maximumok, és szerdán már 34 fokot mérhettünk a délutáni órákban Békés és Csongrád megye térségében, sem csapcsapadék, sem jelentősebb szél nem zavarta meg a szép nyári időjárást.

Az előttünk álló pár napban némileg azért enyhül a kánikula például szombaton már csak 29 fok várható s vasárnap egy hidegfront érkezik térségünkbe, ami közel 10 fokos lehűléssel,  heves zivatarokkal érkezik így még augusztus elején sem érkezik meg a szép, tartós, nyári időjárás, pedig az esőből már elég lenne, s mert 1 hónap alatt területi átlagban több mint 250 mm csapadék hullott tájainkon, közel fél évnyi bizony ez a mennyiség, amire már rég volt példa Békés, és Csongrád megye térségében.

Így még nem örülhetünk felhőtlenül, az idén még hőhullám sem volt, ami szintén ritka, ebből az látszik, hogy a Kárpát-medence éghajlata nagy változáson megy keresztül, de az egész Földről kijelenthető ez.

A mezőgazdászok sem örülnek ennek, mert egyre több a belvizes terület, és mi sem fogunk neki örülni, s mert a terméskiesés egyértelműen a bolti árak további emelkedését vonja maga után, s a piacon is sajnos látszik az árakon a szélsőséges időjárás következménye.

Az augusztus már szárazabbnak ígérkezik, bár ilyen távlatban nehéz lenne felelősségteljesen nyilatkozni, de az elmúlt 30 év statisztikái ezt mutatják, reméljük most is ez következik be, mert a tél sem volt igazi s hiszen havat sem láttunk, de a nyár sem olyan, mint amilyennek megszokhattuk az elmúlt években.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.