Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés
0 Shares

Erősen fagyos napok mögöttünk, azonban havazásban sajnos továbbra sem volt része Békés, s Csongrád megye lakóinak, a szerdai napon egy erős hidegfront érkezik, amely ismét csapadékot hoz térségünkbe, s átlagosan 3-5 mm esővel számolhatunk, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A hidegfront név ne tévesszen meg senkit, pont hogy melegedést fog hozni térségünkbe, s méghozzá igen drasztikusat, még a front érkezésekor fagypont körül mozognak majd a hőmérsékletek, így kisebb esők, s kisebb mennyiségű havas eső, sőt ónos eső is várható, így óvatosan a közlekedéssel, a mai napon 3 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Igen érdekes időjárási helyzet alakult ki világszerte, hiszen például Amerika északi, és középső részeire is hóvihar csapott le, és Görögország is behavazódott, de Ausztriában és tekintélyes hóréteg gyűlt össze, de Hollandiában is szokatlanul fagyos az időjárás, ott az elmúlt 5-10 évben nem volt ilyen hideg.

Az idei télen Zala megyében, és például az Északi-középhegységben tekintélyes hó hullott, és ami meg is maradt, így ott örülhettek a tél szerelmesei, azonban Békés, és Csongrád megyét elkerülték a komolyabb havazások, hiába voltak erősen fagyosak a mögöttünk álló napok.

Ráadásul péntektől igen dinamikus felmelegedés kezdődik térségünkben, a hét utolsó munkanapján már akár 10-12 fokot is mérhetünk, és az éjszaki fagyoktól is búcsúzunk, s de nem végleg, hiszen még a télnek van még ideje, pedig sokan már a tavaszt várnák.

Hétvégén pedig már akár 15 fokot is mérhetünk a nappali órákban, és az éjszakák is tovább enyhülnek.

A gyors enyhülésnek köszönhetően csütörtöktől megnő a ködképződési hajlam, ami veszélyt jelent majd a közlekedésre, óvatosan az utakon, Békés, és Csongrád megye szerte sűrű ködmezők képződhetnek.

Minden bizonnyal ez a hirtelen felmelegedés átmeneti, s így az idei télen még számítani lehet komolyabb hóeséssel, és a sarkvidéki légtömegek visszatérésével, korai még tavaszt kiáltani.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares