Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szerdai nap eseménymentesen zajlott Békés, és Csongrád megye szerte, sok volt ugyan a felhőátvonulás, de említésre méltó csapadék nem hullott. Időjárásunk ismét változás előtt áll, lássuk is hogy mire számíthatunk a folytatásban.

A csütörtök reggeli órákban az évszakhoz képest igen csípős reggel fogadta az utcára lépőket, és a reggeli órákban Békés, s Csongrád megye több pontján kissé 10 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, ez több mint 7 fokkal marad el az ilyenkor megszokottól, az bizonyos, hogy nem ez lesz a nyár legmelegebb hete.

A kissé élénk északnyugati szél tovább rombolja hőérzetünket, s a csütörtöki napon a sok napsütés mellé mindössze 24 fok párosul majd, hőérzetünk 22 fok körül mozog majd, ami igen ritka július közepén.

Európában igen szélsőséges az időjárás, Franciaországban erdőtüzek, és Olaszországban pedig hatalmas viharok csaptak le tornádóval, és jégesővel, s az utóbbi időszakban egyre gyakoribb jelenség a tornádó itt, Európa térségében, Görögországot is viharok tépázták meg.

Békés, és Csongrád megye térségében délelőtt még inkább a napsütés, délután pedig az egyre gyakoribb felhőátvonulások dominálnak majd, és az esti órákhoz közeledve Békés megye térségében egy-egy zápor is előfordulhat.

A pénteki napra tovább mérséklődik a légmozgás, 26 fokig emelkednek a hőmérsékletek, s csapadék nem várható a hét utolsó munkanapján.

Hétvégén egy magassági hidegörvény határozza meg térségünk időjárását, záporos és zivataros időjárást okoz majd, így aki erre a hétvégére tervezte nyaralását sajnos rosszul választott, s a Balaton térségében is például erősen szeles, záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárással számolhatunk, hazánk más pontjain is, mint például az Északi-középhegység, hűvös, és szintén szakaszosan csapadékos időjárás várható.

Hegyvidéken az előttünk álló 3-4 napban akár 8 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek, és így ez most nem a nyaralók hétvégéje lesz Békés, és Csongrád megye szerte sem, és sajnos a hétvége folyamán sajnos egy-egy hevesebb zivatar érkezésével is számolnunk kell, heves kísérőjelenségekkel, mint például jégeső, felhőszakadás, kisebb körzetekben viharos szél is előfordulhat zivatarok idején.

Jelentősebb felmelegedés, vagy hőhullám érkezése az előttünk álló egy hétben nem várható, és így ritka, hűvös időszak áll előttünk, ahhoz képest, hogy július közepe van.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.