Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hidegfront viharos szél kíséretében áthaladt Békés, és Csongrád megye térsége felett, és helyenként a 75 km/h-t is meghaladták a széllökések, a csapadékhozam részben az erős szél miatt szegényes volt, mi várható a folytatásban?

A távozó hidegfront mögött alaposan meghűlt a levegő, Békés megye középső, és keleti részein fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, míg például Csongrád megyében 5 fokot mutattak a hőmérők a reggeli órákban.

A szél jelentősen mérséklődött, a reggeli órákban a napsütés dominál, a déli órákhoz közeledve nyugat felől felhősödés kezdődik, egy kiterjedtebb felhősáv érinti Békés, és Csongrád megye térségét, de sajnos jelentősebb csapadékkal ezúttal sem számolhatunk, egy-egy zápor azonban előfordulhat.

Hőmérsékleti szempontból hűvös napnak nézünk elébe, 12 fokos napi maximum értékek várhatóak.

A péntek már kevesebb felhőátvonulást, és több napsütést tartogat, a hét utolsó munkanapján az eddigi északnyugati légmozgás délibe, majd délnyugatiba módosul, jelentős felmelegedés kezdődik, de ez nem jelenti azt, hogy a hétvége a napsütés jegyében telik majd.

Szombaton egy mediterrán ciklon közelíti meg Békés, Csongrád megye térségét, és ismét megerősödik, már-már viharossá fokozódik a légmozgás, a ciklon csapadékot is hoz magával, de ennek mennyisége még igen bizonytalan, sok tényezőtől függ, ami biztos, hogy kellemetlen hétvége elé nézünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.