Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Időjárási szempontból nyugodtabb napokon vagyunk túl Békés, s Csongrád megye térségében, s lehet az, hogy az évszakhoz képest ugyan hűvösebb, de mégis kellemes időjárásban lehetett részünk, azonban már jelentős változás várható időjárásunkban, lássuk a folytatást.

Hétfőn, és kedden sok napsütésben lehetett részünk, 26-28 fok, és kissé élénk szél társult mellé, és kiváló időjárás ígérkezett a szabadtéri programok, munkálatok elvégzésére. Sajnos időjárásunk nyugodt jellege nem tart már sokáig.

A szerda reggeli órákban 14 fokra ébredhettek Békés, s Csongrád megye lakói, ami kissé hűvösnek számít az év ezen időszakában, s a részleges holdfogyatkozáson túl vagyunk, kevés felhő volt az égbolton, s így a jelenség kiválóan megfigyelhető volt.

A mai napon még zavartalan, túlnyomóan napos időjárás várható Békés, s Csongrád megyében, 28 fokon tetőznek a napi maximum értékek, ami pont ideálisnak mondható, a Dunántúlon felhősödés kezdődik, és ami jól jelzi, hogy időjárásunk változás előtt áll.

Csütörtökön először a Dunántúlon, az esti órákhoz közeledve már Békés, és Csongrád megye térségében is kialakulhatnak záporok, zivatarok, ugyan még kisebb eséllyel.

Pénteken azonban már nagy nedvességtartalmú légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megyébe is, és a hét utolsó munkanapján ugyan már 30 fok felett is tetőznek a hőmérsékletek, s de igen heves zivatarok kialakulásával kell számolnunk, intenzív felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső, és viharos kifutószél is várható, óvatosan a közlekedéssel a hét utolsó munkanapján.

A légmozgás csak zivatarok idején erősödhet meg, egyébként mérsékelt tartományokban mozog majd, és azonban a pillanatok alatt viharossá fokozódó légmozgás fákat is kidönthet, ami veszélyt jelenthet majd a közlekedőkre.

Hétvégén további felmelegedés várható, minden bizonnyal újabb hőhullám éri el Békés, Csongrád megye térségét, szombaton már 33-34, vasárnap pedig már 35 fok várható, s időjárásunk alaposan próbára teszi szervezetünket.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.