Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szerdai napon megérkezett a hidegfront hazánkba Békés, Csongrád megye tájaira is, de erősebb zivatargócok csak a Duna-Tisza közén, valamint az Északi-középhegységben alakultak ki, sajnos említésre méltó csapadék csak Békés megye északi részén hullott, de ott sem jelentős mennyiség.

Ismét kezd időjárásunk egyre aszályosabb jelleget ölteni, s mert az előttünk álló napokban egy anticiklon épül ki Békés, s Csongrád megye térsége felett, mely huzamosabb ideig távol tartja a változást ciklonokat valamint frontokat.

Csütörtökön igen hűvös, 11 fokos reggelre ébredhettünk a jelentős lehűlés azért ide is megérkezett, de ez még semmi ahhoz képest, hogy Borsod megye tájain bőven 10 fok alá zuhantak a hőmérsékletek.

A mai napon kisebb felhőátvonulások fordulhatnak csak elő, mindössze 25 fok várható, így egy nap alatt közel 15 fokos hőmérsékletcsökkenést könyvelhetünk el, ami erősen megterheli az emberi szervezetet.

Az eddigi délnyugati légmozgást szerdán már északnyugati váltotta, ami mérséklet tartományokban fog mozogni  az előttünk álló napokban, megerősödésétől nem kell tartanunk.

S így csütörtökön sem csapadék, sem említésre méltó légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye tájain.

Szombattól már az addigi északnyugati légmozgást ismét déli váltja, és így újabb jelentős felmelegedéssel számolhatunk, az előttünk álló hétvége kellemes, kirándulásra alkalmas időjárást ígér, és így az előttünk álló hétvége igazi kirándulásra, kertészkedésre, gazdálkodásra alkalmas időjárást ígér.

Hétfőtől már ismét 30 fok fölé emelkednek a hőmérsékletek, újabb hőhullám érkezhet Békés, s Csongrád megye térségébe, változás az előttünk álló 5 napban bizonyosan nem várható.

Jövő héten szerdán érkezhet egy hidegfront, de ennek kimenetele még ilyen távban igen bizonytalan.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.