Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Alaposan visszaestek a napi maximum értékek Békés és Csongrád megye szerte a front után, míg szerdán még 36, csütörtökön már csak 24 fokot mérhettünk s lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az év ezen időszakához képest szokatlanul hideg, 10 fokos reggelre ébredhetünk Békés s Csongrád megye térségében és mérsékelt északnyugati szél, és sok napsütés jellemzi majd a péntek délelőtti órákat.

A délutáni órákban egyre gyakoribb felhőátvonulás lesz megfigyelhető, de komolyabb záporok, zivatarok inkább csak az Északi-középhegység térségében fordulhatnak elő, s Békés, valamint Csongrád megye térségében továbbra sem várható komolyabb eső ami igen nagy baj, mert egyre jobban fokozódik az aszály.

Még pénteken, és szombaton 30 fok alatt maradnak a napi maximum hőmérsékletek, s de vasárnaptól már déli, délnyugati szél lesz jellemző, újabb hőhullám érkezhet.

Vasárnap már bőven 30 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, így a nyárnak még messze van a vége, hiába közeledünk augusztus vége felé.

A júniust, s a júliust alaposan bepótolja az augusztus, az év legmelegebb hónapja lehet de nagyobb gondot jelent most az egyre jobban elnyúló aszályos időszak, ami például a mezőgazdaságban nagy kárt is okozhat, amennyiben az előttünk álló 8-10 napban nem kapunk jelentősebb esőt.

Összegezve pénteken, és szombaton még főleg a délutáni órákban felhőátvonulásokkal kell számolnunk, azonban vasárnaptól a napsütésé a főszerep, visszatér a kánikula.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.