Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló karácsonyi időszak sajnos hómentesen telt, hőmérsékleti szempontból teljesen átlagos időjárásban lehetett részünk Békés, Csongrád megye szerte, az előttünk álló napok már változatosságot ígérnek, lássuk a folytatást!

A várakozásoknak megfelelően a csütörtök hajnali órákra is alaposan meghűlt a levegő, Békés, Csongrád megye szerte -3 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, felhős égboltra ébredhettünk.

Az eddigi északnyugati légmozgást nyugati váltotta, mely majd a csütörtök délutáni órákra délnyugatiba módosul, mérsékelt felmelegedés indul meg Békés, és Csongrád megye térségében, amely azonban nem lesz tartós.

Az előttünk álló napokban ismét a felhőké, és a kisebb helyi záporoké a főszerep, jelentős csapadék még nem várható térségünkben.

Pénteken, és szombaton hajnalban már az alacsonyabb légrétegekben is melegedő folyamat indul meg, a délnyugati légmozgásnak ebben jelentős szerepe lesz.

A szombat a felhőátvonulások jegyében telik majd, bizony a napsütés ritka “kincs” lesz az előttünk álló 3 napban, sőt, vasárnap, a délelőtti órákban hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, említésre méltó csapadék is érkezhet a fronttal, lehűlés kezdődik, így a csapadék halmazállapota még bizonytalan.

Ami biztos, hogy a vasárnap érkező hidegfronttal erős, már-már viharos széllökések is érkeznek, így az előttünk álló hétvége időjárása nem tűnik kedvezőnek időjárási szempontból, az időjárás erősen szeles jellege a hétfői napon is megmarad, és hétfőn már visszatérnek az éjszakai fagyok is Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.