Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hétvégi szélvihart követően a számításoknak megfelelően vasárnapra már Békés, Csongrád megyében is jelentősen mérséklődött a légmozgás, s lassú, melegedő folyamat kezdődött, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A mögöttünk álló hétfői, valamint keddi napon is már nyugodt, napsütésben gazdag időjárásban lehetett része Békés, s Csongrád megye lakóinak, 10-12 fok között tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, ami az év ezen időszakában kifejezetten barátinak mondható.

Így, a kedd esti órákban Csongrád megyében már élénk északnyugati, Békés megyében pedig mérsékelt északkeleti légmozgás tapasztalható, a reggeli fagyoktól még nem búcsúzunk, a szerda reggeli órákra -1 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

Szerdán, a nappali órákban stagnál a felmelegedés, sok lesz a napsütés, Békés, s Csongrád megye szerte 13 körül tetőznek a hőmérsékletek, kissé szeles nap áll előttünk, csapadék nem várható.

A szerda esti órákban az addigi északkeleti légmozgást már délnyugati váltja, melynek segítségével jóval melegebb légtömegek sodródnak Békés, Csongrád megye fölé, a légnyomási értékek süllyedni kezdenek, a fejfájásos, és kardiális panaszok erősödhetnek.

Csütörtökön igazi, tavaszias, de azért szeles időjárásban lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, ezen a napon akár 17 fokot is mérhetünk, ami az év ezen időszakában ritkaság.

Örömünk azonban nem tart sokáig, mert ugyan marad az enyhe időjárás, de péntek hajnalban már egy hidegfront súrolja Békés, Csongrád megye térségét, a hét utolsó munkanapján a déli órákhoz közeledve kisebb csapadék is várható.

A front szombat hajnalra elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, mögötte kissé meghűl a levegő, így a szombati napon már kénytelenek leszünk beérni 12 fokkal, de a mérséklődő légmozgás kárpótol majd minket, vasárnap pedig igazi, kirándulásra, kertészkedésre alkalmas időjárás várható.

A tél visszatérésétől az előttünk álló 5-6 napban bizonyosan nem kell tartani, csak a széltevékenység lesz az, ami kissé ronthat hőérzetünkön, és közérzetünkön egyaránt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.