Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A számításoknak megfelelően a szerda reggeli órákban a mediterrán ciklon intenzívebb csapadékzónája elérte Békés, és Csongrád megye térségét, s így nem volt kérdéses, hogy újabb jelentős csapadékot kapunk a nyakunkba, és már mindenki arra kíváncsi, mikor jön a tavasz, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szerdai napon Békés, és Csongrád megye szerte területi átlagban jelentős, 10 mm-t meghaladó csapadék hullott, s jellemzően a reggeli, kora délelőtti órákban, és a mai napon 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és novemberi időjárásban lehetett részünk.

Tavaly az aszály, idén pedig már-már az özönvíz jellemezte térségünket, és már mindenki a tavaszt várja, minden jel arra mutat, hogy a ciklon elvonul, és az eddigieknél jóval melegebb légtömegek áramlanak térségünkbe.

Az éjszaka igen hűvösnek ígérkezik, és a csütörtök reggeli órákra 4 fokig hűl a levegő, ami így május közepén nem hangzik valami jól, ez részben annak köszönhető, hogy vékonyodik a felhőtakaró, és mérséklődik a légmozgás.

Igen nagy lesz a párásság, kisebb területeken pára, s ködmezőkkel érdemes számolni, óvatosan az utakon, a kora reggeli órákban.

Csütörtökön még sok lesz a felhőátvonulás de említésre méltó csapadék már nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, de tartós napsütés sem.

Jelentős felmelegedés is kezdődik sokak örömére, csütörtökön 19, pénteken 21, szombaton már akár 24 fokot mérhetünk, és a szél mindvégig mérsékelt marad, de viszont napról-napra nő a légköri labilitás, s így a hétvégén ismét záporok, zivatarok képződésévek kell számolni Békés, Csongrád megyében.

A hétvégén akár erősebb zivatarok érkezésévek is számolnunk kell, kisebb területeken ismét jelentős mennyiségű csapadék hullhat, és hétfőtől pedig újabb lehűlés kezdődik Békés Csongrád megye térségélben, és így örömünk sem lehet felhőtlen.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.