Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló egy héten belül közel 100 mm csapadék érte Békés, és Csongrád megye térségét, május végén már mindenki a nyarat várná, azonban erre még nem kedvezőek az előjelek, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló szerdai napot sem úsztuk meg eső nélkül, főleg Békés megye tájait érintették záporok, zivatarok a déli órákban, a szerda esti órákban még várhatóak újabb csapadéktömbök, a zivatarveszély is csökken, azonban a légmozgás igen élénk marad.

Kissé hűvös csütörtök reggelre ébredhetünk, 9 fokig süllyednek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, s az élénk légmozgás miatt hőérzetünk 6 fok körül alakul majd, ami május végéhez közeledve ritkának mondható, mint az is, hogy a Balaton vízének hőmérséklete mindössze 14 fok, és ami egyáltalán nem alkalmas fürdőzésre, még a nyár “előszobájában sem”.

Csütörtökön is a főszerep a felhőké lesz Békés, Csongrád megye szerte újabb záporok, zivatarok érkezése várható, így nem árt, ha az esernyő kéznél van, mindössze 18 fokon tetőznek a hőmérsékletek, ami azért nem lesz mérvadó, mert a nappal is igen élénk légmozgás erősen rombolja majd hőérzetünket.

Pénteken pedig ” vissza a jövőbe”, ismét erősen labilissá válik a légkör, és így kedvező feltételek adódnak hevesebb záporok, zivatarok képződésére, lassú felmelegedés is kezdődik, és hétvégén akár 26-27 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, de azonban a felmelegedés hétfőn megtorpan, s ismét jelentősebb lehűlés kezdődik, és újabb jelentős csapadék érkezésével is számolnunk kell jövő héten.

Hétfőn, és kedden kifejezetten kedvező feltételek állnak össze erősebb zivatarok képződéséhez, sajnos ez is azt mutatja, hogy az igazi nyárra még sokat kell várnunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.