Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés
0 Shares

Lassan, de végre megérkezik hazánkba, és ezzel együtt Békés s Csongrád megyébe is a hamisítatlan nyár ami jó hír a nyaralóknak, katasztrófa a gazdálkodóknak, kertészkedőknek, sajnos az utóbbi 2 hónapban igen kevés csapadék hullott térségünk, lássuk is a folytatást.

Sajnos időjárásunk átalakulása jelentősen kihat a bolti valamint piaci árakra ezt pénztárcánkon is sajnos érezhetjük, és nem csak hazánkban, hanem tulajdonképpen világszerte.

Ez sajnos köszönhető részben a féktelen erdőirtásoknak, iparosodásnak, pedig nem jó irányba haladunk így, mert a természet előbb, vagy utóbb, de visszahódítja, ami az övé.

Sajnos az óceánokban is több ezer millió tonna szemét található, aminek beláthatatlan következményei lesznek, csak úgy, mint a jéghegyek olvadásának, és 20 év múlva több száz millió embert veszélyeztethet a hajléktalanság, a tengervizek emelkedésével.

Egyre több helyen, és egyre változatosabb módszerekkel avatkoznak bele a természetes időjárásba, ami sajnos katasztrofális következményekkel fog járni, többek között vízhiánnyal is, melyet Békés s Csongrád megyében már most tapasztalhattunk az elmúlt 2 hónapban.

Ha érkezett is térségünkbe csapadék, akkor az több kárt csinált, mint hasznot, gondolok itt a szélviharok és jégesők tömkelegére, ami teljesen ellehetetleníti a mezőgazdászokat, és kertészkedőket.

Az előttünk álló napokban fokozatos felmelegedésre készülhetünk, sok helyen megközelíthetjük majd a 30 fokot is, minimális csapadékra esély mindössze csütörtökön kínálkozik, s az is csak lokálisan, kisebb körzetekben, kicsi eséllyel ugyan, de egyes zivatarokat viharos szél, és jégeső is kísérhet.

Így sajnos továbbra is igen komoly aszály várható, ami további áremeléseket idézhet elő, ami így bizony tovább terheli pénztárcánkat majd, a nyaralók pedig vigyázzanak, igen erős az Uv sugárzás, így bizony a napon mindössze elég 30 perc is, hogy csúnyán leégjünk, gondolom azt senki nem akarja, hogy rémálom legyen a nyaralásból.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó.

0 Shares