Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére szombatig!

- Hirdetés

Ahogyan az várható volt, sajnos az éjszakai órákban sem mérséklődött a légköri labilitás Békés, Csongrád megye térségében, éjfél után Szerbia felől újabb zivatarcellák érték el tájainkat, lássuk is, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Az éjszakai cellák Békés megye több településén okoztak további csapadékot, s intenzív villámlást, jégeső már nem hullott, a erre az éjszakai órákban alapvetően is kevés az esély, a tegnapi zivatarok közt akadtak hevesebbek is, szerda délután Orosháza-Csorvás közt csapott le a vihar, felhőszakadással, viharos széllel, melynek következtében a sínre dőlt néhány fa, akadozott a vasúti közlekedés.

A további intenzív zivatarok pedig késő délután érkeztek, nagy volt a csapadékszórás, Szentes térségében például 50 mm-t meghaladó csapadék hullott, a víz az utcákon hömpölygött, sajnos Orosháza, Gyula sem maradt ki a “jóból” a dolgok rossz értelmében, ezeken a településeken is több zivatar is átvonult.

Még mindig jobb helyzetünk volt, s mint a Heves-megye tájain élőknek, s Szilvásvárad térségében is igen jelentős, 50 mm-t meghaladó csapadék hullott, tehát a csapadékzóna a Tiszántúlra összpontosult, sajnos Szolnok is alaposan “elúszott”, a maga 60 milliméteres csapadékmennyiségével.

Déli, délkeleti szomszédainknál még stabil a légkör, de ez nem tart sokáig, és a szerdaihoz hasonló heves zivatarok érkezésével kell számolni csütörtökön is Békés, és Csongrád megye térségében, így több zivatar esetében sajnos ismét nem lehet kizárni a jégesőt, valamint kisebb körzetekben a heves kifutószél esélyét sem, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre is.

Az intenzív zivataros időjárás annak köszönhető, hogy igen magas nedvességtartalmú légrétegek töltik ki a Kárpát-medence térségét, és be vannak szorulva, egyszerűen nem tudnak távozni, erre majd  pénteken kerülhet sor.

Azonban ez egy erős hidegfrontnak lesz köszönhető, ami újabb, heves zivatarok érkezésével “kecsegtet”, tehát a hét további részében igen kellemetlen időjárás vár Békés, Csongrád megye lakóira, s a maximum hőmérsékletek teljesen “rendben” lesznek” délutánonként 30 fokon tetőznek a napi maximum értékek, s jelentős légmozgás sem várható, zivatarok környezetétől eltekintve.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.