Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés
455 Shares

Az erős hidegfront hétfő éjszaka, kedd hajnalban átvonult Békés, és Csongrád megye térsége felett, s így nem csoda hogy pillanatok alatt a kellemes nyári időjárásból a kora őszbe csöppentünk. Nagy szerencse, hogy a front inkább Budapest környékén, valamint az Északi-középhegységben okozott károkat.

Azt azt megelőző napon pedig a Dunántúlon voltak nagy viharok, Győrt pedig szupercella érte el, bizony igen jelentős károkat okozva.

Összegezve az átlagosnál több mint 4 fokkal volt hűvösebb a nyár Békés és Csongrád megyében, mint azt az elmúlt években megszokhattuk, valamint június, július hónapban több mint 300 mm eső hullott ez 30 éves rekordnak számít térségünkben.

Sajnos vége a kellemes enyhe éjszakáknak, de az igazi ősz még messze van időjárási szempontból, s azért ügyeljünk a réteges öltözködésre, éjszakánként 10 fokig süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye tájain, de legalább lassan a szúnyoginváziónak is vége lesz.

Az előttünk álló napon mérsékelt légmozgásra számíthatunk, délelőtt még a felhőátvonulások de délután már inkább a napsütés dominál majd 26 fokon tetőznek a hőmérsékletek a mai napon s további eső vagy jelentősebb légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megyében.

Az előttünk álló napokban egy anticiklonnak köszönhetően sem front sem ciklon érkezése nem várható, amolyan vénasszonyok nyara időjárás várható, napról-napra emelkednek a hőmérsékletek, így hétvégén már ismét 30 fok várható, így még nem jelenthetjük ki, hogy vége van a nyárnak.

Változás időjárásunkban majd csak jövő héten várható, a keddi napon újabb hidegfront érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, egyenlőre a várható csapadékmennyiség bizonytalan, de csapadékzóna az bizonyosan várható valamint újabb lehűlés is.

Addig pedig élvezzük a szép, késő nyári időjárást s az előttünk álló 4-5 napban kirándulásra, és valamint kikapcsolódásra alkalmas időjárás várható Békés, és Csongrád megye térségében s csapadék, és jelentős légmozgás nem várható, sok napsütés viszont igen, péntektől.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

455 Shares