Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Békés, és Csongrád megye időjárását az elmúlt napokban egy nagy kiterjedésű anticiklon uralta, melynek következtében  eseménymentes időjárásban lehetett részünk, s azonban az előttünk álló napokban ebben változás várható, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk.

Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hiszen Európa szerte, de még Szibériában is kánikula, és erdőtüzek pusztítanak nagy területen, Hollandiában, és Belgiumban már 40 fokot is elérték a hőmérsékletek, és így még nagyon kellemes időjárásban lehetett részünk, hiszen szerdán 29 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

Nagyon enyhe reggelre ébredhettünk csütörtökön Békés, Csongrád megye szerte 19 fok mérhettünk, ami igazán enyhének mondható, még ha nyár is van, mérsékelt északkeleti szél lengedez Csongrád megyében napsütés, míg Békés megyében még szűrt napsütés tapasztalható.

Felmelegedés kezdődik, egyre labilisabb légtömegek érkeznek hazánk térségébe, csütörtökön még ugyan a napsütésé a főszerep, de pénteken már a Dunántúlon heves záporok, zivatarok kialakulása várható, így az elmúlt hétvége után ismét “belerondít” időjárásunk a pihenőnapokba.

A szombati napon már az Északi-középhegység, s valamint a Tiszántúl középső részeit is heves zivatarok érhetik el, például Szolnok térségét, közben még Békés, Csongrád megyében folytatódik a felmelegedés.

Péntektől a légmozgás délibe módosul, így csütörtökön 30, pénteken 32, szombaton már 34 fok várható, jó hír azonban hogy vasárnap este már egy ciklon érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe is, és így az aszályos időszaknak vége szakad, ami nem baj, hiszen térségünkben az elmúlt 2 hétben szinte nem is esett eső, így felfrissülhet a levegő, és a csapadék a mezőgazdaságnak is kedvez, és az aratás addigra már lezajlik.

A ciklon érkezésekor heves zivatarok is kialakulhatnak Békés, s Csongrád megye térségében, jelentősebb csapadékkal is számolnunk kell a hétfői napon, egy-egy zivatart viharos kifutószél, jégeső is kísérhet, ami azért nem hiányzik, valamint a ciklon jelentős lehűlést is okoz, vasárnap 37, hétfőn már csak 30 fok lesz, ami már elviselhető.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.