Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bizony időjárásunk most nem tréfált, csütörtök hajnalra -3 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, Békés, s Csongrád megye térségében, így sokaknak arcára fagyott a mosoly március végén, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A csütörtök hajnali erősebb fagyot dinamikus felmelegedés követte, sok napsütésben, és jelentős széltől mentes időjárásban lehetett részünk, Békés, Csongrád megye szerte, 15 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

A légmozgás iránya továbbra is északkeleti marad, de a csütörtök éjféli órákhoz közeledve árnyalatnyit megélénkül, ez részben szerencse is, jóval kisebb a harmatképződés, és az erősebb lehűlés veszélye, ami a kertek tulajdonosainak jó hír, és a kora reggeli órákban gyenge fagy tapasztalható majd Békés, Csongrád megye térségében, de ezúttal már csak talaj mentén, de a reggel így is csípős lesz.

Péntektől jelentős, erős, melegedő folyamat kezdődik, a hét utolsó napján sok napsütésben, és 17 fokban bízhatunk, igazán a tavaszban érezhetjük magunkat, csapadék, és jelentősebb légmozgás nem várható.

A hétvége mondhatjuk már tradicionálisan  a kora nyár jegyében telik majd, szombaton, vasárnap ismét 20 fok környékén tetőznek a napi maximum értékek Békés, és Csongrád megye térségében, napsütéssel fűszerezve.

A hosszútávú számítások azt mutatják, hogy április első napjaiban újabb erős hidegfront érkezik, és így még az éjszakai fagyoktól sajnos nem véglegesen búcsúzunk, s jövő hét szerdán várható a front érkezése, ami sajnos erős lehűlést idézhet elő térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.