Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Hosszú idő után eljött végre az a hétvége, ami minden szempontból ideálisnak mondható, hiszen Békés, s Csongrád megye szerte egy erős anticiklon épül ki a pénteki napon, lesz némi hátulütője, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló keddi, valamint szerdai napon is világos jelei mutatkoztak a közelgő igazi tavasznak, és itt is van már az ideje, mivel április közepét elhagytuk, csütörtökön is már 20 fokon tetőztek a maximum hőmérsékletek.

Az előttünk álló csütörtök éjszaka folyamán tovább tisztul az égbolt Békés, Csongrád megye térségében, s a felhőátvonulások is megszűnnek, a légmozgás az éjszaka folyamán is kissé élénk marad, a kora reggeli órákra 5 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, az éjszakai fagyoktól pedig búcsút veszünk.

Az ünnepi hétvége első napján pénteken csapadék ugyan nem várható Békés, és Csongrád megye tájain, azonban jelentősen megélénkül, sőt a péntek déli órákhoz közeledve megerősödik az északkeleti szél, így egy kicsit belerondít napunkba, 20 fokos napi maximum hőmérsékletek várhatóak azonban az igen élénk légmozgás miatt hőérzetünk 15 fok körül alakul majd.

Szombattól beköszönt a hamisítatlan tavasz, az addig erős légmozgás mérséklődik, s így pedig a hétvége kirándulásra, kertészkedésre alkalmas időjárást tartogat Békés, s Csongrád megye lakói számára, s akár a szombati napon már 23 fokot is mérhetünk  de ekkor már a szél nem kellemetlenkedik majd.

Az ünnepi hétvégét követően kedden egy hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait, s így sajnos a jövő héten ismét változékonyabbra, csapadékosabbra fordul időjárásunk záporok, sőt erősebb zivatarok érkezésével is számolnunk kell majd, és visszaesnek a hőmérsékletek is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.