Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Lassan közeleg a tél is, bár időjárásunk közel 1 hónapos késésben van, amit szervezetünk, és a növényzet is megérez, lehűlés közeleg, így van remény, hogy a tél is lassan megérkezik Békés, és Csongrád megyébe, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Viszonylag enyhe, kellemes péntek reggelre ébredhettünk, 7 fokot mutattak a hőmérők lehűlés kezdődött ami először az éjszaki lehűlések mértékén mutatkozik meg Békés és Csongrád megye szerte, s a napsütés hiánycikk lesz a mai napon, a felhőké a főszerep, de délután már előbukkanhat világító égitestünk, a napi maximumok mindössze 14 fokon tetőznek majd, a csütörtöki 17 fokkal szemben.

Mérsékelt délkeleti lémozgás jellemzi tájainkat, ami a nap folyamán se erősödik meg, eső sem várható, s mindent összevetve kellemes pénteki napnak nézünk elébe, így aki péntekre programot tervezett az most jól időzített, az időjárás ezúttal nem szól közbe a betervezett programokba.

A péntek esti órákban tovább mérséklődik a légmozgás, fokozódik a lehűlés, tisztul az égbolt, sajnos ezek a tényezők kedvező táptalajt nyújtanak a pára, és ködképződésnek, így veszélyes péntek éjszaka vár ránk, Békés, s Csongrád megye több pontján szombat hajnalra sűrű ködmezők képződnek, növelve a balesetek bekövetkezési kockázatát, óvatosan az utakon, a vadak is ige aktívak, célszerű erre is ügyelni.

Szombaton, és vasárnap sok napsütés várható, azonban erősödik az éjszakai lehűlés, vasárnap hajnalban akár fagypont köré süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, hétfőn reggel pedig a fagy már garantálható, és így az évszaknak megfelelő, mérsékleten meleg, szombattól napos időjárással számolhatunk, és veszélyes éjszakákkal, mert köd, és fagy nem jó párosítás.

Az előttünk álló napokban komoly csapadék, vagy jelentős felmelegedés nem várható, és de napról-napra csökkennek majd a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.