Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Békés, és Csongrád megye szerte meglehetősen fagyos reggelre ébredhettünk, -4 fok köré süllyedtek már a hajnali hőmérsékletek, területünkön sok a ködszitálás, ami azonnal az útra fagy, nagyon óvatosan így a járdákon, utakon, nagy a balesetveszély.

Gyakorlatilag szélcsend van, sűrű ködmezők képződtek Békés, és Csongrád megye szerte s érdemes most alaposan megfontolni, hogy meddig nyomjuk még a gázpedált, mert téli / nyári gumi ide vagy oda sajnos a meggondolatlan vezetésnek ára van, méghozzá komoly.

Sajnos a kialakult lakott területeken kívül kifejezetten sűrű ködmezők a délelőtti órákban megmaradnak, és ezért egész nap nagyon óvatosan az utakon, a balesetveszély nappal is megmarad, és a vadak is sajnos igen aktívak, így sajnos ez sem elhanyagolandó veszélyforrás.

A csütörtöki napon mindössze 2 fokon tetőznek a hőmérsékletek, de a tartósan ködös tájakon akár egész nap fagypont alatt alakulhatnak a hőmérsékletek, napsütés csak elvétve, átmeneti jelleggel fordulhat elő Békés, és Csongrád megye térségében.

Egy erős anticiklon hatása alatt vagyunk, így péntek hajnalra is erős lehűlés, sűrű ködmezők várhatóak, s ismét balesetveszélyes lesz a péntek reggel Békés, s Csongrád megye szerte, több helyen is ködszitálással kell számolnunk, ami a legveszélyesebb, hiszen foltokban okoz majd útlefagyásokat, s főleg kanyarokban és erdősávok mentén.

Jelentősebb változás időjárásunkban péntek este kezdődik, ekkor egy ciklonnak köszönhetően élénkülni kezd a déli légmozgás, lassú, fokozatos felmelegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, így a tél átmeneti szorításának vége, szombaton hajnalban már faggyal sem kell számolnunk, és a melegedés vonatkozik a nappali hőmérsékletekre is, pénteken 7, szombaton már 10 fok várható, s ami így december elején barátinak mondható.

Hétfőn egy újabb ciklon csapadékzónája éri el Békés, Csongrád megye tájait a melegedés hatására sajnos elsősorban ismét eső várható, kedden válthat át a csapadék halmazállapota havas esőbe s de megmaradó hó Békés, és Csongrád megye térségében nem várható, keddtől lehűlés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.