Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Sokak számára megdöbbentő időjárásunk ámokfutása, még éjszakai fagyoknak sem volt nyoma Békés, és Csongrád megyében, nem hogy hónak, rég nem tapasztalt december ez, de még Európa szerte is, s lássuk is, hogy várható-e változás a folytatásban.

Sajnos Európa szerte hóhiányban szenvedünk, még az Alpok magasabb hegycsúcsain is alig van hó, s így ezt a síterepek üzemeltetői is alaposan megérzik, és a közutasok is hiába jelentették be már novemberben hogy ők felkészültek a télre, mert a télnek semmi nyoma Békés, és Csongrád megye térségében.

A szerdai napon továbbra is a felhőké a főszerep, de komolyabb, vagy említésre méltó eső nem várható, a reggeli órákban 3 fokra ébredhettünk, Békés, Csongrád megye több pontján kisebb szitálás előfordult, de pozitív hőmérséklet tartományok mellett havazásnak nem volt esélye, a mai napon 7 fok várható.

A mögöttünk álló napok erősen szeles, csapadékos időjárásától búcsúzunk, de ez sajnos nem jelenti azt, s hogy a megérkezne a tél, ámbár igen jelentős lehűlés várható péntektől.

Csütörtökön még igen enyhe időjárásban lehet részünk, a reggeli órákban nem várható fagy, s ismét 7 fok várható, de a csütörtök délutáni órákban már pár órás napsütésben bízhatunk gyenge lesz a légmozgás, s a péntek hajnali órákra hidegebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, így a hajnali fagyokkal ismét számolnunk kell, s a mérsékelt légmozgásnak köszönhetően a ködmezők is megjelennek amik veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre, a köd, és a fagy nem szerencsés párosítás.

Szombaton és vasárnap a reggeli órákban akár komolyabb fagyokkal is számolni kell, -4 fokig süllyednek a hőmérsékletek a reggeli órákra, részben a tiszta égboltnak köszönhetően, így hétvégén nappal is csak 3 fok várható, de havazás továbbra sem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Hétfőtől ismét felmelegedés kezdődik, és így egyenlőre könnyen meglehet, hogy az idei éven már havazás nem várható Békés, és Csongrád megye tájain, köd már annál-inkább főleg a hajnali órákban, de minden jel arra utal, hogy a január meghozza az igazi téli időjárást térségünkbe, és Európába is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.