Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Már kedd hajnalban extrém hidegre ébredhettünk, szerdán azonban hidegrekord dőlt meg Zabaron, s ott -10 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, de Békés, és Csongrád megye területén is több településen -5 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, északkelet felől fagyos légtömegek árasztották el térségünket.

Ilyen mértékű fagy már nagyon komoly károkat okoz kertekben, gyümölcsösökben, az idei termés sajnos ismét megsemmisült, de legalábbis nagy károkat szenvedett el, sok gazdálkodó, és kertész bánatára.

A szerdai napon marad az északkeleti légmozgás, így sajnos csütörtök hajnalban is igen erős fagy várható Békés, és Csongrád megye több pontján ismét -4 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, és most öltözzünk rétegesen, mert nagy lesz az éjszakák, és nappalok közötti hőkülönbség, könnyű megfázni, s ez a jelenlegi helyzetben nagyon nem lenne szerencsés, mindenki tudja miért.

A csütörtök hajnali ismételt erős lehűlésre rásegít az is, és hogy a légmozgás tovább mérséklődik és tiszta lesz az égbolt.

Csütörtöktől lassú melegedés kezdődik, szombat délutánig jelentős légmozgás, és csapadék sem várható, de gyengébb éjszakai fagyokkal egészen szombatig számolnunk kell, vasárnaptól megszűnnek a fagyok, s akkor már nappalonként is 15 fok felett tetőznek a hőmérsékletek.

Szombat éjszaka egy gyenge hidegfront súrolja Békés, és Csongrád megye térségét, de azonban csapadék nem várható, s az előttünk álló 10 napban erősen aszályos időjárási helyzet látszik kibontakozni, és pedig nagyon kellene a csapadék mezőgazdasági szempontból.

Az eseménytelen időjárást egy most kiépülő erős anticiklon okozza, s ami majd hosszú ideig távol tartja a csapadékot hozó frontokat, ciklonokat Békés, és Csongrád megye térségétől, ami igen nagy baj.

Összegezve csütörtök hajnalban ismét erős éjszakai fagy várható, majd szelídülnek a fagyok, a napsütésé, és a fokozatos felmelegedésé lesz a főszerep az előttünk álló napokban csapadék nem várható sajnos még az az igaz tavasz tovább várat magára.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.