Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Bizony, időjárásunk rendkívül szeszélyes, és egyben kártékony arcát mutatja Békés, és Csongrád megye szerte is, s az elmúlt 2 hétben több alkalommal is jelentős fagy fordult elő térségünkben, ami a barackfákat úgymond letarolta, nagy a kár a meggyesekben, és a cseresznye sem úszta meg, igen szegényes, és drága lesz az idei termés.

A mögöttünk álló csütörtök hajnalban is fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek s ez már az év ezen időszakában egyáltalán nem hiányozna.

A mai napon egyértelműen a napsütésé a főszerep, csapadék s jelentős légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, 21 fok várható a délutáni órákban és így ez az ismét közel 8 fokos felmelegedés jelentősen megterheli az emberi szervezetet.

A délnyugati légmozgás segítségével egyre melegebb légtömegek érkeznek, szerencsére így pénteken hajnalban már nem várható fagy, és az előttünk álló napokban sem.

Például pénteken, és szombaton akár 24 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye tájain, ami már akár egy májusi napot is idézhetne, azonban örömünk nem tart sokáig, hiszen vasárnap egy újabb erős hidegfront érkezik, jelentős lehűléssel, csapadékkal.

Míg szombaton még 24, hétfőn már csak 15 fokot mérhetünk, erős lehűlés várható, így sajnos hétfőn hajnalban ismét visszatér az éjszakai fagy, de csak átmeneti jelleggel.

Maga, a front csapadékzónája vasárnap halad át Békés, és Csongrád megye területein, 5-7 mm esővel számolhatunk, ami nagyon kell, hiszen az aszály sajnos igen jelentősen érinti a mezőgazdaságot, az elmúlt másfél hónapban alig esett eső térségünkben.

A jövő hét első napjaiban hidegebb légtömegek érkeznek, megerősödik a légmozgás, s így ez a kellemes időjárás nem lesz hosszú életű, s a front is érkezik vasárnap így pedig kijelenthetjük, s hogy szombattól mozgalmas napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.