Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére vasárnapig!

- Hirdetés

Mérsékelten meleg, s csapadékmentes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói mögött, de mégsem mondhatjuk azt, hogy hőség vagy kánikula lenne, s kisebb változás várható időjárásunkban, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szerdán még a napsütésé, s a kissé élénk légmozgásé volt a főszerep, 28 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ami igazán kellemesnek mondható, kiváló időjárás ígérkezett szabadtéri munkákra, kikapcsolódásra, de a csütörtöki nap már nem erről szól majd.

A csütörtök reggeli órákban meleg, s de nagy nedvességtartalmú légtömegek érték el a Dunántúl tájait, s főleg a Balaton térségében zivatarok is kipattantak Siófok közelében, de Keszthely környékén is eső esik, így ez nem jó hír az ott nyaralóknak.

Itt, Békés, és Csongrád megye térségében is búcsúzhatunk átmenetileg a zavartalan napsütéstől, és egyre inkább a felhőátvonulásoké a főszerep, kánikula a mai napon sem várható, 29 fokot mérhetünk a délután folyamán, ami bőven elmarad az ilyenkor megszokottól.

A szél iránya folyamatosan váltakozni fog, de mérsékelt tartományokban mozog majd, és főleg a délelőtti órákra lesz jellemző, majd a késő délutáni órákban már labilisabb légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, és az esti órákhoz közeledve egyre több helyen számíthatunk záporok, és akár zivatarok kialakulására is, melyek között előfordulhatnak hevesebbek is.

A kisebb körzeteket érintő, de heves zivatarok esetében a szél viharossá fokozódhat, felhőszakadással, és akár kisebb területeken jégesővel is számolnunk kell.

Pénteken még elszórtan előfordulhat kisebb csapadék Békés, és Csongrád megye térségében, s fokozatos felmelegedés kezdődik, szombaton pedig már a napsütésé a főszerep, és ismét átlépjük a 30 fokot, egyre melegebb napok várnak ránk, vasárnap már a 32 fokot is átléphetjük, az előttünk álló hétvégén említésre méltó csapadék, vagy légmozgás nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.