-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére! Zűrös napok jönnek!

Szó se róla, a mögöttünk álló pénteki, valamint szombati nap még a sok felhőátvonulás, és élénk szél ellenére is tavaszias időjárást hozott, azonban az előttünk álló napokban mozgalmassá válik időjárásunk!

A szombati nap során +14 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, főleg a délutáni órákban sok volt a felhőátvonulás, a késő esti, éjszakai órákban kisebb csapadékzóna halad át térségünkön, összességében 2-4 mm esővel számolhatunk.

A reggeli órákra a csapadékzóna elhagyja térségünket, igen enyhe lesz a vasárnap reggel, 8 fok várható, kissé élénk szél kíséretében.

Vasárnap, napközben lesznek rövidebb naposabb időszakok, azonban a délutáni órákban északnyugat felől ismét vastagodni kezd a felhőzet, hidegfront közeleg, és bizony a hétfői nap nem éppen a kellemes időjárásról szól majd.

Ezzel egy időben dél felől is enyhébb, és nedvesebb légtömegek érkeznek, így a hideg-meleg légrétegek keveredésének köszönhetően jelentősen megnő a hétfői nap folyamán a zivatarképződés esélye, a szél is jelentősen megerősödik a hét első munkanapján.

Időjárásunk csak a keddi napra stabilizálódik, ekkor jelentősen mérséklődik a légmozgás, lassú, fokozatos lehűlés kezdődik.

Vasárnap a délutáni óráktól a hidegfront közeledésével rövid idő leforgása alatt jelentős légnyomás süllyedés következik be, a frontérzékenyek igen kellemetlen vasárnap délutánnal, és estével számoljanak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

137 Shares