Friss időjárásjelentés

Elviselhetetlen kánikula köszönt be Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
280 Shares

Még július közepén nagyon úgy tűnt, hogy szinte megússzuk ezt a nyarat tartós, durva hőség nélkül, sajnos azonban időjárásunk alaposan keresztbe húzta számításainkat, lássuk a folytatást!

A mögöttünk álló szerdai, valamint csütörtöki napon Békés, és Csongrád megye kisebb körzeteiben alakultak ki heves zivatargócok, Székkutas térségében például jég is előfordult.

-- Hirdetés

A csütörtök délutáni, kora esti óráiban még előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd az eddiginél jóval szárazabb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe.

Nem az érkező hőség mértéke, hanem inkább a hossza fogja leginkább megviselni az emberi szervezetet, tartós forróság ígérkezik, ez az előttünk álló 4-5 napra vonatkozólag bátran kijelenthető, a szombati napon már 35 fok felett tetőznek a napi maximumok.

Még így is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen Portugáliára 45 fokos pokoli hőség szakadt, ami inkább Afrikában jellemző klímához hasonlítható.

Nos, ekkora mértékű kánikula ugyan Békés, és Csongrád megye térségét nem fenyegeti, azonban a napi középhőmérséklet tartósan 27 fok felett alakul majd, ami indokolttá teszi a legmagasabb fokú hőségriasztást térségünkben.

Nagyon óvatosan a napozással, az erős UV sugárzás rövid idő alatt is emlékezetes égési sérüléseket okozhat, ügyeljünk a folyadék utánpótlásra, és az utakon való közlekedésre, lassulnak reflexeink, összegezve embert próbáló kánikula várható, melynek még nem látni a végét.

Az előttünk álló néhány napos időszakban csökken a csapadékhajlam, így sem frissítő zivatarokra, sem említésre méltó széltevékenységre nem számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

 

-- Hirdetés
280 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez