Friss időjárásjelentés

Embert próbáló időjárás várható Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos nem véletlenül a főcím, és szó szerint embert próbáló időjárás várható az előttünk álló napokban Békés, és Csongrád megye térségében, eddig is rendkívüli aszály sújtotta térségünket, azonban bizony a java még csak most jön.

Könnyen lehet, hogy a mezőgazdaság, és a kertészkedők fekete éve elehet 2021, hiszen az elmúlt néhány hónapban alig hullott csapadék térségünkben, mindössze gyenge frontok, és néhány ciklon tévedt Békés és Csongrád megye területére, melyekből csak lokálisan hullott említésre méltó csapadék.

Megkezdődött az elsivatagosodás, s amire az éghajlatkutatók már sok éve figyelmeztettek bennünket, de mégis sajnos nagyon keveset tettek érte, hogy elkerüljük ezt a katasztrofális állapotot és ez már nem csak Magyarországon, hanem világszerte kezd egyre globálisabb mérteket ölteni.

A jövőben Európa, és a világ számos országában okozhat gondot majd a fokozódó vízhiány, és valamint az ebből adódó élelmiszerhiány.

Békés, és Csongrád megye szerte kijelenthető, hogy szinte sajnos már a fű se nő, az is kiégett, és bizony a rendkívüli aszály miatt komoly drágulások tapasztalhatóak a boltokban, valamint piacokon egyaránt s ez sajnos még tovább fokozódhat jó eséllyel.

Az előttünk álló napokban extrém felmelegedéssel, és UV sugárzással kell számolnunk, így aki úgy dönt, hogy most indul nyaralni, annak nem ajánlott a napozás, mert 15 perc alatt is csúnyán leéghetünk.

Hétfőn kissé labilisabb légtömegek alakítják időjárásunkat, így a jövő hét első napján számíthatunk csak elvétve záporok, zivatarok kialakulásával, kicsi eséllyel ugyan, de hevesebb zivatar is előfordulhat.

Sajnos ennek ellenére a hőség tovább fokozódik, és kedden már akár 35 fokot is mérhetünk.

A hőhullám csütörtökön érheti el tetőfokát, akkor már megközelíthetjük a 40 fokot is, ezért is a cím hogy embert próbáló napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, amit nem szabad félvállról venni.

Jövő hét csütörtöktől érkezhet lehűlés, záporok, és hevesebb zivatarok kíséretében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András: Meteorológiai szaktanácsadó

 

0 Shares