Friss időjárásjelentés

Embert próbáló időjárás várható kedden Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
398 Shares

Ritka, forró hétfői napon vagyunk túl, de legalább átmenetileg csökkent a csapadékhajlam Békés, és Csongrád megye szerte, örömünk azonban korai, lássuk a folytatást, milyen időjárásra számíthatunk!

Sok jót nem ígér az előttünk álló időszak Békés, és Csongrád megyét illetően, a hétfői napon 32-33 fokon tetőztek a hőmérsékletek térségünkben, ami még nem a jéghegy csúcsa, érkezik a hőhullám második felvonása, kedden már akár 35 fokot is mérhetünk.

-- Hirdetés

A hét második napján labilissá válik a légkör, nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, így a sivatagi klímához erős helyi záporok, valamint zivatarok társulhatnak.

Fontos megjegyezni, a heves zivatarok kifejezetten kisebb területeken munkálkodnak majd, azonban ott jelentős pusztítást végezhetnek, Békés megyében van erre ezúttal a legnagyobb esély, egyes zivatarokat intenzív felhőszakadás, és jégeső is kísérhet!

A kedd délelőtti órák még a zavartalan napsütés jegyében telnek majd, a gomolyfelhőképződés csak a déli órákhoz közeledve indul meg, azonban hirtelen válik majd intenzívvé.

Az éjszakák elviselhetetlenül melegek lesznek, az előttünk álló napokban 20 fok feletti hajnalokkal célszerű számolni.

A kánikula vége még nem látszik, sőt, a hét második felében akár 36 fokot is mérhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
398 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez