Hírek

Emelkedik az üzemanyagok ára!

- Hirdetés

Sajnos több tényező befolyásolja, s hogy mennyi pénzt hagyunk a benzinkutakon, és sajnos-e miatt ismét emelkedik a benzin, és a gázolaj ára is szerdától, szóval ha valaki tankolni szeretne, az jobban jár, s ha ezt ma, tehát kedden megteszi.

A Brent típusú olaj árfolyama még mindig tudott csökkenni a héten már 54 dollár alatt van a hordónként ár egy hét alatt közel 3%-al változott. Sajnos a forint nem tudta magát tartani a dollárhoz, elkezdődött az árfolyam gyengülése, ami egy hét alatt 1%-ot jelent, közel 309 forint a dollár árfolyama jelenleg.

Ezek a tényezők ellentétes irányban hatnak a hazai üzemanyagárak alakulására, a forint gyengülés miatt üzemanyagár emelkedésre a Brent árának csökkenése miatt pedig üzemanyagár csökkenésre lenne esély.

Szerdától pedig emelkednek itthon az üzemanyagárak. A benzin átlagára bruttó 2 forinttal literenként, a gázolaj átlagára pedig bruttó 5 forinttal.

Így a benzin átlagára 380 forint lesz literenként, a gázolajé pedig 395, további emelkedés is várható még az előttünk álló hetekben.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.