Friss időjárásjelentés

Érkezhet a nyár Békés, és Csongrád megyébe, Vagy mégsem? Íme a válasz!

- Hirdetés

Érkezhet a nyár Békés, és Csongrád megyébe? Ez itt a nagy kérdés  s mert már rég nem látott az átlagostól eltérően hideg estrém csapadékos időjárásban lehetett részünk s így lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Nos, nem feltétlenül a Medárd-napjának van köze az estrém mennyiségű csapadékhoz, mert akkor hol volt 9 évig, mert az elmúlt 9 éven Medárd becsődölt, vagy részben talán bejött ez a Békés-Csongrád megye területén átlagosan lehullott 110-150 mm eső sajnos tény, hogy túlzásba is vitte, közel 4 havi eső hullott le 9 hét alatt, ez nagy ritkaság.

A keddi napon már viharos északi szél szaggat a felhőtakarót, jelentősen csökkent már a légköri labilitás, azonban keddi napunkat még a felhők uralták s ugyan már 23 fokon tetőztek, de az erős, délutánra viharossá fokozódó szél miatt 20 fok alatt alakult.

A szerda éjszakai órákban már jelentősen mérséklődik a légmozgás s a reggeli órákban pedig 13 fok várható, szerdai napunkon már a napsütésé a főszerep, és melegedés veszi kezdetét, 25 fok várható, szerdán, csapadékkal nem kell számolnunk, s így jelentősebb légmozgással sem.

Csütörtökön folytatódik a felmelegedés, Békés, és Csongrád megye tájain, és pénteken már akár 30 fokot is mérhetünk, azonban pont ezen a napon nedvesebb, így labilisabb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye tájaira, így a hét utolsó napján bizony ismét kemény, és heves zivatarok, sőt viharok érkeznek Békés és Csongrád megyébe is és bizony a zivatarokat felhőszakadás, jégeső, s helyenként viharos kifutószél kísérheti és ez a veszélyes és szeszélyes időjárás átnyúlik a szombati napunkra is.

A vasárnap már jóval nyugodtabb időjárást hoz, 31 fok várható a hét utolsó napján s de az már bizonyos, s hogy az extrém esős időjárást nem Medárdnak tulajdoníthatjuk, de végre egy jeles nap, ami hozta a hozzá fűzött reményeket.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.