Friss időjárásjelentés

Érkezhet-e csapadék szombaton Békés, és Csongrád megyébe is?

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Forró napok állnak mögöttünk, a hőségriadó már 12 napja érvényben van Békés, és Csongrád megye térségében, így nem csoda, hogy mindenki a megváltással felérő csapadékot várná, hidegfront érkezik, lássuk a folytatást!

Szombaton is igazán enyhe reggelre ébredhettünk, 21 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte, derült az égbolt, a légmozgás mérséklődött, míg a Dunántúlon azon belül a Balaton térségében komoly zivatarok munkálkodnak, így aki ott tartózkodik, felfrissülhet szó szerint.

A déli órákhoz közeledve a hidegfront eléri először Csongrád, majd Békés megye térségét is, ekkor a délkeleti légmozgás kissé megélénkül, és így a front pályája egyre inkább északiba módosul.

Ebből egyenesen az következik, hogy bár már most, a kora reggeli órákban egy kisebb zivatarlánc tart térségünk felé, azonban említésre méltó csapadékra nem számíthatunk, legfeljebb Csongrád megye északi, és nyugati részein fordulhat elő zivatar, Békés megyében a délutáni órákban mindössze egy-egy zápor fordulhat elő.

A légmozgás jelentős erősödésétől nem kell tartanunk, azonban a napsütés a déli órákhoz közeledve “szabadságra” megy, így egy kicsit a Békés, és Csongrád megyében élők is hűsölhetnek, 30 fok várható a délutáni órákban, tehát közel 5 fokkal mérséklődik a kánikula.

A hidegfront gyorsan áthalad hazánk térsége felett, így a hőségriadót nagy valószínűséggel nem vonják vissza, ugyanis vasárnaptól újra előtérbe kerül a napsütés, és újabb hőhullám érkezik, melynek köszönhetően hétfőn már újra 33 fok fölé emelkednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Jelentős lehűlés leghamarabb szerdán érkezhet, egy erősebb hidegfront érkezhet ekkor térségünkbe, és a szerdai naptól nő a csapadékhajlam Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez